Barcelona

Publiquen "Diari d'un fotògraf", el dietari d'Agustí Centelles al camp de refugiats de Bram

Coincidint amb el centenari del naixement del fotoperiodista Agustí Centelles, la seva família acaba de treure a la llum "Diari d'un fotògraf", un dietari dels mesos que Centelles va ser al camp de refugiats de Bram. El dietari el va escriure pensant en el seu fill, que aleshores era un nadó, i reflecteix les penúries que milers de republicans van viure durant la seva estada als barracons.

Actualitzat
Agustí Centelles va parlar sempre a través de les seves imatges, però també ho va fer a partir de la paraula. Conscient que potser no tornaria a veure la seva família, el 1939 va escriure en uns quaderns un diari colpidor dedicat al seu fill Sergi. Es tracta d'un relat íntim que ara pren rellevància pública en el llibre "Diari d'un fotògraf".

Un cop retrobats, el fotògraf no va mencionar mai als seus fills l'existència del dietari, i van ser ells els que el van descobrir amagat al despatx del pare, poc després que morís.

Per Sergi Centelles, va ser molt difícil llegir les notes del seu pare: "ell no sabia si ens tornaríem a veure. Quan llegeixes això, escrit de pròpia mà, arriba un moment que se't fa un nus a la gola i no pots continuar. Ho deixes per un altre dia i han passat 14 anys, fins que ara ho he pogut llegir amb lletra d'impremta. És molt dur."
Anar al contingut