Hillary Clinton, en un acte recent de campanya com a candidata demòcrata a la presidència dels Estats Units (Reuters)
Hillary Clinton diu en un correu de fa cinc anys enviat a Assange que Washington "no entrarà en negociacions" sobre material classificat obtingut "il·legalment" (Reuters)
Washington

Publiquen 7.000 noves pàgines de correus electrònics de Hillary Clinton

En un d'aquests correus del 2010, l'exsecretària d'Estat nord-americana retreu a Julian Assange haver posat en perill la vida de moltes persones amb la possibilitat de difondre 250.000 documents classificats del govern dels Estats Units

RedaccióActualitzat

El Departament d'Estat nord-americà ha publicat avui 7.000 noves pàgines de correus electrònics enviats o rebuts per Hillary Clinton durant la seva etapa com a secretària d'Estat, entre el 2009 i el 2013. La majoria dels correus de Clinton són rutinaris. L'aspirant a la nominació demòcrata per a les eleccions presidencials del 2016 intercanvia informacions amb ajudants i funcionaris durant els quatre anys que va ocupar la Secretaria d'Estat.

Entre els correus publicats destaca un d'enviat a Julian Assange, el 27 de novembre del 2010, en què es reprova l'actitud del fundador de Wikileaks. El missatge l'envia Harold Hongju Koh, llavors assessor legal del Departament d'Estat, a l'advocada d'Assange, Jennifer Robinson, i amb còpia a Clinton. La qüestió de fons és la possible publicació de 250.000 documents classificats del govern dels Estats Units en possessió de Wikileaks. El funcionari recrimina a Assange: "Malgrat el seu desig de protegir aquestes persones [periodistes, activistes pels drets humans, bloguers i soldats], ha fet tot el contrari, i ha posat en perill les vides de molts individus."

El correu del Departament d'Estat afegeix: "Vostè ha minat el seu objectiu dispersant àmpliament aquest material, sense redacció i sense importar-li la seguretat de les vides." I acaba dient que el govern de Washington "no entrarà en negociacions" en relació amb la publicació de material classificat obtingut "il·legalment".

 

Anar al contingut