PSOE i Podem es reuniran demà en un nou intent d'acostament per a la investidura

PSOE i Podem es reuneixen aquest dimarts en un altre intent d'acostament per a la investidura

Podem ha reptat el PSOE a tornar a la proposta del juliol per pactar una investidura: una vicepresidència i tres ministres per als morats

Actualitzat

Falten només dues setmanes per a una investidura o una possible repetició electoral, una opció que cada vegada agafa més força. Aquest dimarts al matí es tornen a reunir els equips negociadors després que ahir Carmen Calvo parlés per telèfon amb Pablo Echenique per tancar la nova trobada.

Això, després d'un cap de setmana que no ha servit per avançar en la negociació d'investidura: no hi ha hagut reunions des de dijous, ni trobades discretes, ni intercanvi de documents.

Les dues formacions continuen molt distanciades, i de moment res apunta a un acostament. Tot i això, Podem ha reptat el PSOE a tornar a la proposta del juliol per pactar una investidura: una vicepresidència i tres ministres per als morats.

La formació morada assegura que ha acceptat les condicions sobre Pablo Iglesias i Catalunya. Són declaracions de Noelia Vera:

"Si reprenem la negociació en el punt que ho vam deixar al juliol, és qüestió d'hores, insisteixo, d'hores, que hi hagi un acord."

 

Des del PSOE, però, José Luis Ábalos no entén que Podem reclami ara el que abans menyspreava:

"Crida l'atenció que aquella oferta que abans era humiliant ara pugui ser determinant, perquè en algun punt falta rigor."

Per la seva banda, el PP i Cs diuen que estan preparats per a una repetició electoral, asseguren que és el que vol Pedro Sánchez, i més després de publicar-se alguns sondejos que apunten a una clara victòria socialista.

I sobre aquestes possibles eleccions, el PP insisteix que hi vol anar de bracet amb Ciutadans:

 

"Si el PSOE ha estat capaç d'entendre's amb Bildu i Esquerra, com no ens hauríem de posar d'acord amb els que defensen la unió d'Espanya, ha assegurat Pablo Casado."

Però els taronges diuen que un pacte preelectoral amb el PP afavoriria Sánchez i el missatge de blocs blaus contra vermells. 

ARXIVAT A:
InvestiduraPSOEUnides Podem
Anar al contingut