Mario Jiménez, del PSOE, Rafa Mayoral, de Podem, i Juan Carlos Girauta, de Ciutadans (EFE)
Mario Jiménez, del PSOE, Rafa Mayoral, de Podem, i Juan Carlos Girauta, de Ciutadans (EFE)
Madrid

PSOE i Podem desconfien del nou govern, Ciutadans es manté a l'expectativa

Els socialistes veuen un equip poc avesat al diàleg, Podem diu que preveu més retallades, i Ciutadans assegura que vigilarà que es compleixin els acords

RedaccióActualitzat

El PSOE ha criticat el nou executiu que ha dissenyat el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i ha assegurat que ha pensat més en el partit que en la ciutadania. El portaveu de la gestora que comana les regnes dels socialistes, Mario Jiménez, ha recordat que el govern anterior tenia "poca capacitat de diàleg", i ha lamentat, en aquest sentit, que el nou executiu manté molts dels ministres d'aleshores.

"Sembla que Rajoy no s'adona que està en una situació nova i diferent, i no hi sap donar resposta."

 

El portaveu socialista ha dit que Rajoy no ha posat "els millors per al diàleg". En concret, ha criticat la continuïtat del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, d'Ocupació, Fátima Báñez, i d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, i que mantingui la bicefàlia en les carteres econòmiques de Montoro i de De Guindos.

També ha lamentat que hi ha un nombre de dones "excessivament" reduït i ha criticat que Rajoy no hagi comparegut davant dels mitjans per explicar les raons per la tria que ha fet per formar el seu govern.

Podem tem més retallades

Podem ha destacat que el nou govern del president espanyol, Mariano Rajoy, manté el mateix equip econòmic de la legislatura anterior, amb Luis de Guindos i Cristóbal Montoro al capdavant, per la qual cosa "és de preveure" que seguiran les mateixes polítiques d'aleshores, de "retallades" i "patiment social". Ho ha dit el portaveu de la formació al Congrés, Rafa Mayoral, que també ha subratllat que el gabinet de ministres que ha dissenyat Rajoy forma un govern "de continuïtat".

"És el mateix de sempre. Ajustos, privatització i assalt a les pensions."


Mayoral ha insistit que són el PSOE i Ciutadans, els que han permès el govern del PP, els que han d'opinar i dir què els sembla el nou executiu.

C's avisa que vigilarà el compliment del pacte

El principal suport parlamentari del PP, Ciutadans, veu el nou govern de Rajoy com un executiu de "continuïtat" i alerta que vigilarà el compliment de l'acord firmat amb els populars. El portaveu de la formació taronja al Congrés dels Diputats, Juan Carlos Girauta, ha avisat que faran una "avaluació periòdica" del govern.

Girauta ha valorat positivament la continuïtat de Fátima Báñez i la incorporació a l'executiu de Dolors Montserrat i Álvaro Nadal, tres persones amb qui va negociar les 150 mesures incloses en l'acord d'investidura. El portaveu de C's ha insistit que, en la "nova etapa" que comença ara, exigiran al govern reformes profundes en comptes de "retocs estètics".

 

 

Anar al contingut