Madrid/Barcelona

PSOE, CiU i ERC demanen responsabilitats a Rajoy pels "papers de Bárcenas"

La dirigent del PSOE Elena Valenciano ha qualificat de "gravíssimes" las "proves" recollides en els "papers de Bárcenas", que demostren el que els socialistes denuncien des de fa "molt de temps" pel que fa al presumpte finançament irregular del PP. Per la seva banda, CiU reclama que Rajoy doni "la cara" i Junqueras recorda que als governs espanyols "no dimiteix mai ningú".

RedaccióActualitzat
La vicesecretaria general del PSOE, Elena Valenciano, ha qualificat de "gravíssimes" las "proves" recollides en els "papers de Bárcenas", que demostra, el que els socialistes denuncien des de fa "molt de temps" pel que fa al presumpte finançament irregular del PP.

Valenciano ha explicat que la Comissió Permanent de l'Executiva Federal del PSOE analitzarà les noves revelacions sobre el "cas Bárcenas". "Considerem que estem davant proves gravíssimes que demostren el que nosaltres fa tems que estem dient", ha dit en unes breus declaracions als mitjans.

Valenciano també ha exigit explicacions al president del govern espanyol i del PP, Mariano Rajoy. "En algun moment el senyor Rajoy hauria de seure i dir la veritat als espanyols", ha reblat.

CiU i ERC també demanen responsabilitats a Rajoy

El consell de Presidència de la Generalitat, Francesc Homs, ha advertit que les últimes informacions vinculades amb Bárcenas afecten la governació de l'Estat, i ha demanat explicacions. "Expressem la nostra preocupació perquè, poc o molt, això afecta la governació de l'Estat. Tot això no és neutre", ha dit en la roda de premsa posterior al Consell Executiu. De tota manera, Homs no ha volgut entrar en polèmica quan se li ha preguntat pel "cas Bárcenas" i s'ha limitat a dir que "quantes més explicacions es donin, millor".

D'altra banda, el portaveu de CiU al Senat, Josep Lluís Cleries, ha reclamat a Rajoy, que doni "la cara" i expliqui al Congrés i Senat les últimes informacions publicades sobre els papers de Bárcenas i els suposats pagaments de sobresous al cap de l'Executiu i altres dirigents del partit. Cleries ha destacat que el PP pot fer tots els comunicats que consideri necessari però que cal que doni unes explicacions que CiU escoltarà "amb molta atenció".

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha dit en declaracions a "Els matins" de TV3, que "l'experiència ens ensenya que, en els casos dels governs espanyols, malgrat que hi hagi casos molt estridents i molt evidents, no dimiteix mai ningú", en referència al que, al seu parer, hauria de fer Rajoy.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut