Barcelona

PSC: "Sí a la llei, no al referèndum sense empara legal"

RedaccióActualitzat

El PSC ha descrit el ple d'aquest divendres sobre la llei de consultes de "dia històric". El diputat Ferran Pedret ha assegurat que la contribució en forma d'esmenes de la seva formació a la llei ha estat "sincera, lleial, amb la idea de desenvolupar l'Estatut d'Autonomia i provant d'incloure tots aquells altres mecanismes de participació ciutadana".

El PSC considera que la llei pot ser un "bon instrument" per preguntar els ciutadans en la consulta de competències locals i autonòmiques. Pedret ha respost a Ciutadans per què els socialistes hi donaran suport. "La resposta és que no és una llei només per al 9 de novembre."

Els socialistes consideren que hi ha hagut un procés de "dramatització" i s'han generat moltes expectatives sobre la llei. "La majoria parlamentària no ha estat buscant la manera de fer una consulta, sinó la manera que el president pugui firmar un decret de convocatòria", però la llei no és adequada i posa en risc la nostra legislació.

Si s'aprova la llei de consultes i el "president convoca el 9-N amb la doble pregunta, demostrarà desconèixer la llei que aprovarem i l'Estatut. Si aquesta és la decisió, el que és pitjor és que estarem posant en risc un instrument que podria donar molt bon servei als ciutadans".

El diputat socialista ha assegurat que estem en el "moment políticament més obert de les últimes dècades. Entenc l'atractiu de fer tabula rasa", ha dit Pedret, que en comptes d'això ha apostat per explorar el federalisme.

Per tot això, el PSC diu "sí a la llei de consultes, no al referèndum sense empara legal."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut