Girona

PSC i ERC pacten governar la diputació de Girona i CiU ultima un acord amb el PP a Tarragona

PSC i ERC han arribat a un acord per formar govern a la diputació de Girona. Els republicans en tindran la presidència. D'aquesta manera CiU perdrà la presidència que fins ara estava en mans de Carles Pàramo. PSC i ERC ja havien arribat també a un acord per governar la Diputació de Lleida, malgrat que CiU és el partit amb més diputats provincials i qui governarà més municipis d'aquesta província. En els comicis del passat 27 de maig CiU va obtenir 12 diputats, el PSC 9, ERC 6 i ICV va perdre el representant que tenia. A la diputació de Tarragona CiU i el PPC s'han reunit per establir les bases per a un pacte que quedaria pendent del vist-i-plau dels màxims responsables de les dues formacions, Artur Mas i Josep Piqué.

Actualitzat

En aquesta reunió han participat per part de Convergència i Unió el vicesecretari general de Territori i Acció Municipal de Convergència, Lluís Coromines; el secretari d'Organització d'Unió, Antoni Castella, i els responsables de la formació al Camp de Tarragona, Quim Nin i Albert Vallve; per part del Partit Popular hi han assistit el secretari general del PP a Catalunya, Rafael Luna, i el president provincial de Tarragona, Miquel Àngel López Mallol.

A la Diputació de Lleida ja es va fer públic l'acord entre ERC i PSC que dóna la presidència als republicans. Esquerra Republicana de Catalunya s'ha decantat per l'acord amb el PSC per governar la Diputació de Lleida. CiU perd, d'aquesta manera, una presidència que ha mantingut amb diverses majories absolutes.

Anar al contingut