Cerdanyola del Vallès

PSC i CiU presenten una moció de censura contra l'alcalde d'ICV a Cerdanyola

Els grups municipals del PSC i CiU a Cerdanyola del Vallès han presentat una moció de censura contra l'alcalde, Antoni Morral, d'ICV-EUiA, davant la situació d'"ingovernabilitat" que pateix el consistori. ICV governa en minoria després que es trenqués el pacte amb CiU i el PSC. La moció es debatrà el pròxim 16 de desembre. La portaveu dels socialistes, Carme Carmona, serà proposada com a nova alcaldessa dirigint una coalició, on PSC i CiU tindran majoria absoluta.

Actualitzat
Els 10 regidors socialistes i els tres de la federació nacionalista s'han unit per dotar el municipi d'una estabilitat que asseguren que s'havia perdut en els últims mesos.

El 28 de setembre passat, l'alcalde, Antoni Morral, va decidir destituir de les seves funcions Consol Pla, de CiU, al·legant una falta de confiança. Amb aquesta maniobra, ICV-EUiA es va quedar en minoria amb tan sols 9 regidors. Després de diverses setmanes de converses amb l'objectiu de crear un govern format per tots els grups municipals, la falta d'acord va portar a reunions bilaterals entre els ecosocialites i els socialistes.

Finalment, però el PSC s'ha aliat amb CiU per tancar un acord, "basat en la confiança", segons assegura la líder convergent, Consol Pla, i per "primar els acords sobre el govern de la ciutat", segons la socialista Carme Carmona.

La moció de censura es debatrà el 16 de desembre, dia que presumiblement la socialista Carme Carmona serà investida alcaldessa amb un mínim de 13 vots, els dels regidors del PSC i CiU.

Anar al contingut