Barcelona

PSC i CiU arriben a un acord per presentar demà una proposta al Parlament en defensa de l'Estatut

El president de la Generalitat, José Montilla, i el president de CiU, Artur Mas, han desencallat avui la resolució unitària que votarà aquest dimecres el Parlament, que planteja un front comú català a Madrid per defensar l'Estatut. L'acord preveu demanar al Senat la reforma del Constitucional per impedir la prolongació forçosa dels jutges un cop acabat el mandat. Els convergents han acceptat tramitar aquesta reforma legal al Senat en lloc del Congrés, un cop els socialistes han accedit a demanar al TC que es declari incompetent per sentenciar. ERC no ha signat l'acord per ser conseqüents amb el seu "no" a l'Estatut, però hi votarà a favor. El PP i Ciutadans hi votaran en contra.

Actualitzat
José Montilla i Artur Mas han tancat un acord sobre la resolució del Parlament per demanar la renovació del Tribunal Constitucional després que no aconseguís dictar sentència, fa 15 dies, sobre l'Estatut.

Finalment, Convergència i Unió ha acceptat que la resolució unitària acabi al Senat i no al Congrés. Ara bé, es reserva la potestat de presentar una iniciativa individual en el mateix sentit per evidenciar que el PSC no es desmarca del PSOE al voltant d'aquesta qüestió.

El president de la Generalitat ha acceptat alhora la proposta convergent d'instar els mateixos magistrats del Constitucional a declarar-se incomptetents per resoldre el recurs de l'Estatut.

La resolució també insta el Senat i el Congrés a renovar els tres magistrats que tenen el mandat caducat i la plaça del jutge que va morir fa gairebé dos anys. També reclama la modificació de la llei del Tribunal Constitucional perquè els magistrats amb el mandat caducat puguin continuar en el càrrec.
NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut