PSC, ERC, CUP i comuns demanen a Borràs una investigació sobre el cas Dalmases

El diputat de Junts ha assegurat al ple del Parlament que està vivint "un linxament"

RedaccióActualitzat

El PSC, Esquerra, la CUP i En Comú Podem han enviat una carta conjunta a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, on li demanen que examini si el diputat de Junts Francesc de Dalmases va vulnerar el codi de conducta de la cambra pel cas de l'esbroncada a una periodista del "FAQS" de TV3.

En cas que es confirmi que ha estat així, els quatre grups insten Borràs a "emprendre les accions pertinents". "És la nostra responsabilitat i també la nostra obligació garantir el lliure exercici del dret a la informació i la llibertat de premsa", asseguren en un text conjunt.

Finalment, els grups signants de la carta volen ratificar el "compromís amb la llibertat de premsa, un dels pilars fonamentals de les societats democràtiques i plurals" i mostren el suport als professionals de la informació "en el lliure exercici de la seva tasca".

El diputat de Junts Francesc de Dalmases, al seu escó del Parlament
El diputat de Junts Francesc de Dalmases, al seu escó del Parlament (ACN/Bernat Vilaró)

Dalmases: "Visc un circ que està evolucionant cap a un linxament"

El cas Dalmases també ha estat protagonista al ple del Parlament d'aquest dijous. Durant el debat de la moció sobre el referèndum escocès, el diputat n'ha parlat per primer cop fora de les xarxes i ha dit que viu "un linxament":

"Fa tres dies que visc un circ que cada vegada més està evolucionant cap a un linxament, que em sembla difícil de justificar."

El diputat de Ciutadans Nacho Martín Blanco ha condemnat l'actitud de Dalmases, que ha qualificat d'"inadmissible":

"En una democràcia sana és un episodi intolerable. Condemna a la seva actitud pròpia d'organitzacions mafioses."

Després de la intervenció de Martin Blanco, en què també s'ha referit a la presidenta del Parlament, la presidenta ha pres la paraula per recriminar-lo. Borràs ha acusat el diputat de Ciutadans d'haver "vulnerat la presumpció d'innocència, el dret a privacitat de les persones" i de fer "condemnes de fets que ni tan sols coneix".

Per al·lusions, després ha tornat a intervenir Dalmases. El diputat ha admès que va tenir una "discussió encesa" amb la periodista del "FAQS", a qui s'ha referit com una persona a qui estima. Dalmases també s'ha queixat que ha patit "difamacions" i ha assegurat que "ni tan sols" ha pogut oferir "als espais on toca" explicacions sobre el que va passar:

"Si alguna passió he tingut a la meva vida és per la llibertat de premsa i pel bon periodisme."

Així ha estat la seqüència d'intervencions en el ple:

 

ARXIVAT A:
Parlament de CatalunyaJuntsLaura BorràsLlibertat de premsa
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut