Barcelona

Proven un nou fàrmac que frena l'esclerosi múltiple en els casos més greus

Un nou fàrmac contra l'esclerosi múltiple podria arribar al mercat d'aquí a dos mesos. Es tracta d'un medicament que no cura, però frena el progrés de la malaltia en els casos més greus. L'esclerosi múltiple és una malaltia crònica que comporta una degeneració del sistema nerviós central i que tenen 3.000 persones a Catalunya i 30.000 al conjunt de l'Estat.

Actualitzat
El nou fàrmac és el resultat de més de tres anys d'investigació biotecnològica i assajos clínics. No substitueix els medicaments actuals i només s'aplicaria als pacients que no responen a altres tractaments i aquells als quals se'ls detecta un primer brot d'esclerosi múltiple molt agressiu. Els assajos que s'han fet a hospitals com el de la Vall d'Hebron, de Barcelona, demostren que pot frenar el procés neurodegeneratiu i, en alguns casos, reduir fins a un 70% el nombre de brots en els malalts.

El medicament s'administra per via intravenosa un cop al mes. Està aprovat als Estats Units i s'utilitza de forma habitual en alguns països de la Unió Europea. A Espanya, fonts mèdiques preveuen que el Ministeri de Sanitat l'autoritzi el juny vinent.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut