Estats Units

Proven un cotxe que envia tot sol missatges a Twitter

El primer cotxe que "piula" a Twitter ja està a punt. És només un prototipus i no es troba al mercat però la confirmació de la seva existència és un indici clar que el canvi esperat ja s'acosta.

Actualitzat
Tard o d'hora havia d'arribar. La "internet de les coses" de què es parla fa temps preveu la connexió entre objectes i entre aquests objectes i les xarxes. La domòtica sembla el primer entorn adequat, per permetre un enllaç entre els electrodomèstics i els seus usuaris, que puguin exercir-ne el control remot.

Però el model AJ Ford Fiesta 2011 té com a gran novetat la capacitat d'enviar missatges a Twitter, de forma automàtica, gràcies a una aplicació que emmagatzema informació sobre les rutes, la velocitat o la posició i a partir d'aquí elabora els missatges, sempre sense excedir els 140 caràcters.

Segons que n'informa "The New York Times", el cotxe envia missatges com ara "Enfosqueix, és hora d'encendre els llums" o "no hi ha gaire trànsit i plou" o també "en un embús però sense pressa".

A més, el cotxe pot canviar d'estat d'ànim i mostrar-se content o trist segons les circumstàncies que l'envoltin. De moment, només es troba en fase de proves però podria ser l'inici d'un recorregut singular que, de moment, el Ford Fiesta ja ha començat.

Anar al contingut