L'atracament ha tingut lloc al carrer Roger de Llúria de Cambrils.
L'atracament ha tingut lloc al carrer Roger de Llúria de Cambrils.
Barcelona

Prova

Curses per perdre quilos, falses piràmides alimentàries que persegueixen la ingesta del menor nombre de calories, o trucs per enganyar la família i els amics són alguns dels exemples que inclouen incomptables pàgines, blogs i fòrums que potencien aquests trastorns alimentaris. Que desapareguin depèn gairebé exclusivament de la voluntat dels servidors d'Internet que les allotgen. Però en molts casos es tornen a activar i resulten impossibles de controlar. trastorns alimentaris. Que desapareguin depèn gairebé exclusivament de la voluntat dels servidors d'Internet que les allotgen. Però en molts casos es tornen a activar i resulten impossibles de controlar.

Actualitzat
Permet-me que em presenti. Em dic, o, com acostumen a anomenar-me els metges, Anorèxia, Anorèxia Nerviosa, però tu pots dir-me Anna. Espero que puguem ser grans amics. Així comença la carta d'Anna, un document recurrent a moltes pàgines web pro ana i pro mia, o, el que és el mateix: pro anorèxia i pro bulímia. Sota el que els seus promotors consideren la difusió d'un estil de vida, s'amaguen un ventall de consells i estratègies que fomenten aquests trastorns alimentaris.

Curses per perdre quilos, falses piràmides alimentàries que persegueixen la ingesta del menor nombre de calories, o trucs per enganyar la família i els amics són alguns dels exemples que inclouen incomptables pàgines, blogs i fòrums que potencien aquests trastorns alimentaris. Que desapareguin depèn gairebé exclusivament de la voluntat dels servidors d'Internet que les allotgen. Però en molts casos es tornen a activar i resulten impossibles de controlar.

Àlex Estébanez, tècnic de l'Agència de Qualitat d'Internet
"No es tracta de tancar les pàgines i ja s'ha acabat la feina. Hi ha d'haver un seguiment i una tasca de recerca i d'anar barallant-se dia a dia amb aquest problema. És un estil de vida i una comunitat que s'està estenent i que tenen petites illes on es poden amagar."

L'Agència de Qualitat d'Internet, que l'últim any ha aconseguit tancar més de 120 pàgines pro anorèxia i pro bulímia, ha decidit fer bandera d'aquesta lluita. Tenen a punt un informe que denuncia les empreses d'Internet que acullen aquestes pàgines i proposen mesures per sensibilitzar la societat, els servidors i també els responsables polítics de la necessitat d'agilitar els processos legals per tancar aquests webs.

Àlex Fernández, director general de l'Agència de Qualitat d'Internet
"I, si més no, posem-ho difícil, que a un menor que al 'col·le' li han dit 'gordo' dues o tres vegades, que comenci a navegar i no es trobi això a la primera; només cal entrar a Google, Youtube, posar 'promia', 'proana', i és que és un no parar."

Ho ha comprovat de primera mà la Laia. Ella va patir un trastorn alimentari durant anys i presideix una associació d'ajuda als afectats. Des de la seva posició d'advocada, persegueix els vídeos penjats a Youtube que fomenten aquestes malalties. Reclama que siguin considerats delictius.

Laia Garcia Aliaga, presidenta ATA Associació d'Ajuda amb persones afectades de transtorns alimentaris

Aquests espais, susceptibles de colar-se en qualsevol entorn virtual visitat per joves, també reben l'"efecte bumerang". A moltes d'aquestes pàgines, es poden trobar enllaços o continguts que adverteixen que, qui juga amb el menjar, pot estar jugant-se la vida.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut