La Sala Apolo en un concert abans de la pandèmia (ACN)
La Sala Apolo en un concert abans de la pandèmia (ACN)

Prova pilot a l'Apolo: un concert amb 1.000 assistents i sense distància de seguretat

Es faran tests ràpids a tots els assistents en una prova que compta amb l'aval de Can Ruti

Redacció/ACNActualitzat

Un concert amb 1.000 persones, drets, sense distàncies i amb tests ràpids. És la prova pilot que està dissenyant l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona a la Sala Apolo, amb l'ajuda del Festival Primavera Sound.

El president de l'Associació de Sales de Concert de Catalunya (Asacc), Lluís Torrents, ha avançat aquest test a l'emissora RAC1. L'objectiu és veure si hi ha transmissió comunitària en un espai tancat com una sala d'espectacles. Segons Torrents, "tothom es farà els testos per veure quin grau d'efectivitat té i quina és la interacció en una sala amb aquestes condicions: en un espai tancat amb la gent veient un concert, cantant i ballant".

"A banda de poder obrir les sales es convertirien en punts massius de fer test. Sempre hem dit que volíem treballar per ser la solució i no el problema."

 

Boris Revollo, metge internista de l'Hospital Can Ruti, lidera la prova pilot al costat dels metges Bonaventura Clotet i Oriol Mitjà. El test que es farà als assistents serà un test ràpid d'antígens per detectar si tenen coronavirus i els dies posteriors, seran objecte d'un seguiment per determinar si hi ha hagut contagis i contrastar l'eficàcia de les proves.

El públic haurà de portar mascareta i haurà de rentar-se sovint les mans amb gel hidroalcohòlic. "Serà la primera vegada que implementarem aquesta estratègia, per tant, no podem ser laxos en mesures de seguretat", ha explicat Revollo.

Els resultats de la prova pilot poden ser clau per determinar si poden permetre's actes que concentrin un gran nombre de persones, tant de cultura i espectacles com d'esdeveniments esportius.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut