El filtre blanc és nou; el gris ha recollit contaminació 24 hores.
El filtre blanc és nou; el gris ha recollit contaminació 24 hores.
Barcelona

Prova pilot a Barcelona per millorar la qualitat de l'aire impedint la dispersió de partícules contaminants

L'Ajuntament de Barcelona ha engegat una prova pilot per millorar la qualitat de l'aire de la ciutat. L'objectiu de la prova és impedir que s'aixequi la pols que hi ha a l'asfalt. Consisteix a regar l'asfalt a primera hora del matí amb una aigua que conté calci i magnesi. La mescla aglomera la pols i permet rentar-la i abocar-la a la claveguera unes hores més tard.

RedaccióActualitzat
L'Ajuntament de Barcelona ha engegat una prova pilot per millorar la qualitat de l'aire de la ciutat. L'objectiu de la prova és impedir que s'aixequi la pols que hi ha l'asfalt. L'anticicló instal·lat aquests dies a Barcelona, que afavoreix que la contaminació s'hi acumuli, és la situació perfecta per assajar el nou mètode, que consisteix a regar l'asfalt a primera hora del matí amb una aigua que conté calci i magnesi. La mescla aglomera la pols i permet rentar-la i abocar-la a la claveguera unes hores més tard.

La prova es fa, fins a finals de maig, al carrer Indústria, entre l'avinguda Gaudí i Navas de Tolosa, i el director de Qualitat Ambiental del consistori barceloní espera que servirà per decidir si el servei és útil i s'estén a altres zones de la ciutat. Segons explica Fulvio Amato, investigador del CSIC, pot ser especialment eficaç aplicar aquest sistema de manera ocasional, "quan es prevegin episodis de contaminació molt alta".

L'ajuntament, que ha presentat les novetats del Pla de Millora de la Qualitat de l'Aire 2011-2105, també fa una altra prova amb formigó porós amb el mateix objectiu: evitar que la pols que cau a terra es torni a aixecar.
Anar al contingut