Prova per reobrir l'oci nocturn: 400 persones al carrer del Pecat de Sitges

Cinc bars musicals obriran durant quatre hores per a voluntaris en un assaig clínic promogut pel sector

RedaccióActualitzat

La nit del dijous 20 de maig, durant quatre hores, Sitges viurà un retorn aparent a la normalitat noctàmbula d'abans de la pandèmia. 

Al carrer del Primer de Maig, conegut com el carrer del Pecat, cinc bars musicals obriran per acollir 400 voluntaris en un assaig clínic promogut per l'Ajuntament i l'oci nocturn de Sitges, i avalat per la Generalitat.

La prova vol "emular les condicions habituals", en paraules del secretari general del Departament de Salut, Marc Ramentol. Per això no caldrà ocupar cap lloc preassignat ni mantenir distàncies de seguretat, i es podrà entrar i sortir lliurement dels cinc locals. Mentre no es consumeixi, això sí, caldra portar la mascareta posada.

Prova per reobrir l'oci nocturn: 400 persones al carrer del Pecat de Sitges
La mascareta serà obligatòria mentre no es consumeixi (ACN/Gemma Sánchez)

Els voluntaris, d'altra banda, s'hauran de fer un test d'antígens aquell mateix dia i un altre cinc dies més tard.

Les persones interessades a participar en aquest assaig han de ser residents del Garraf, l'Alt Penedès, el Baix Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat i Barcelona. S'hi poden apuntar individualment i també grups de fins a sis persones.

Aquesta prova a Sitges arriba després dels concerts a la Sala Apolo al desembre i al Palau Sant Jordi al març, cap dels quals va tenir impacte en la transmissió de la pandèmia.

Prova per reobrir l'oci nocturn: 400 persones al carrer del Pecat de Sitges
L'assaig clínic s'ha presentat aquest dilluns a Sitges (ACN/Gemma Sánchez)

Des del sector de l'oci nocturn es remarca la importància d'aquesta prova amb l'argument que "els bars musicals són el 80% de l'oci nocturn a Catalunya".

Ramentol admet que l'obertura de l'oci nocturn és "la nostra principal assignatura pendent", però defensa que s'ha de fer "en el millor primer moment possible", que preveu que "segur que no serà gaire lluny".

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Desescalada
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut