Ester Quintana, en una imatge de la campanya

#ProuImpunitatPolicial, campanya contra les bales de foam amb Ester Quintana i Roger Español

Associacions com Stop Bales de Goma i Ojo con tu Ojo engeguen a les xarxes socials una campanya amb testimonis de persones que han perdut un ull per projectils de la policia

ACN/RedaccióActualitzat

Diverses persones que han perdut un ull per projectils policials els últims anys exigeixen que s'acabi amb la "impunitat policial" en un vídeo difós a les xarxes des d'organitzacions com Stop Bales de Goma i Ojo con tu Ojo.

En el vídeo, clamen contra l'ús de qualsevol classe de projectils, ja siguin pilotes de goma o de foam. Una de les persones que hi intervé és Ester Quintana, que afirma que els projectils de foam són "igual de lesius" que les pilotes de goma.

També hi surt Roger Español, que reivindica que el dret a la protesta sigui efectiu. "Les nostres ferides no poden ser comparades amb la destrossa o crema del mobiliari urbà", afegeix Roger Español.            

Una altra de les veus és la d'un noi que explica que el 2001 va perdre l'ull per culpa d'una pilota de goma i afirma que des de llavors 14 més han estat mutilades per projectils disparats per la policia a Catalunya. "Fins quan ha de durar això?", es pregunta.

 

Les bales de foam, a debat

L'ús de les bales de foam per part dels Mossos torna a estar en el centre del debat sobre el model policial a Catalunya, que ha impactat de ple fins i tot en les negociacions per formar govern a Catalunya després de les eleccions del 14F.

El debat ha sorgit després que una noia va perdre un ull a Barcelona durant les manifestacions de protesta contra l'empresonament de Pablo Hasél, probablement a causa de l'impacte d'una bala de foam.
 

 

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraPablo Hasél
Anar al contingut