Washington

"Prou", el crit dels estudiants dels EUA contra els tirotejos a les escoles

Milers de joves segueixen l'aturada per demanar més control en la venda d'armes

RedaccióActualitzat

En una mobilització sense precedents, desenes de milers d'estudiants dels Estats Units han aixecat la veu perquè hi hagi més control en la venda d'armes. Escoles i instituts s'han aturat a tot el país un mes després de la massacre de Parkland, a Florida, al crit d'#Enough (#Prou) i #NeverAgain (#Maimés).

A les 10 del matí, hora local, ha començat una aturada de 17 minuts, un per a cadascuna de les víctimes de Parkland. És el que s'ha anomenat "National School Walkout".

A l'institut on van passar els fets, 3.000 alumnes, famílies i professors s'han concentrat al campus per demanar als legisladors que es moguin, com explicava Carla Madeiros, mare d'una alumna:

"És molt emotiu. Tinc el cor trencat i està sent molt dur, però estic orgullosa de l'acció d'aquests estudiants. No hi ha lloc per a les armes automàtiques i cal que hi hagi un canvi."

Els joves també han deixat les aules buides en altres llocs simbòlics, com Columbine.

A Washington, centenars de joves s'han manifestat davant la Casa Blanca i han exigit que, més enllà dels missatges de dol i solidaritat, s'actuï. "Les pregàries i condolences no són suficients", han destacat.

 

Notícia relacionada: 7.000 parells de sabates pels 7.000 menors morts en tirotejos als EUA des del 2012

Els estudiants lamenten que el president, Donald Trump, proposés que els professors vagin armats com a resposta als tirotejos que cada any maten 1.300 menors als EUA. Aquesta és la pregunta que es feia Farah Parmah, de 17 anys, davant el Capitoli:

"Armar els mestres és una mala idea, senzillament. Si passa res, el professor tindrà la valentia de disparar?"

La Casa Blanca no preveu prohibir els fusells semiautomàtics ni elevar de 18 a 21 anys l'edat legal per comprar una arma de foc.

La protesta ha coincidit amb la compareixença judicial de Nikolas Cruz, el jove que va disparar indiscriminadament a l'institut de Parkland. El fiscal ha demanat per a aquest jove de 18 anys la pena de mort.

Notícia relacionada: Adolescents a favor del control d'armes als EUA: nous líders d'opinió o actors?

 

ARXIVAT A:
Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut