La concentració a Barcelona per condemnar la mort de 37 joves a la tanca de Melilla
Barcelona i Madrid

Protestes per condemnar les morts de migrants en el salt a la tanca de Melilla

A Barcelona i Madrid hi ha hagut concentracions aquest diumenge per denunciar la segregació, discriminació i el racisme institucional que pateixen les persones negres

Un miler de persones s'han concentrat aquest diumenge a la tarda Barcelona per condemnar la mort de 37 joves a la tanca de Melilla quan intentaven entrar a territori espanyol.

Convocades per la Comunitat Negra Africana i Afrodescendent a Catalunya, els manifestants han demanat que es faci justícia i han denunciat la segregació, discriminació i el racisme institucional que pateixen les persones negres en països occidentals.

També han fet proclames contra la llei d'estrangeria espanyola, que titllen de racista i han recordat que migrar és un dret, no un delicte.

Un miler de persones s'han concentrat a Barcelona (CCMA)

 

Concentració a Madrid

A Madrid, una concentració també ha aplegat centenars de persones a la plaça Callao. Els manifestants han exigit a les autoritats espanyoles que "respectin" els drets de les persones migrants.

Des de les 6 de la tarda, els manifestants, convocats per les plataformes Regularització Ja i el Moviment Antiracista de Madrid i l'Assemblea Antiracista de Madrid, han expressat el seu rebuig a l'actuació de la policia fronterera del Marroc i al govern espanyol amb càntics com "totes les vides importen", "cap ésser humà és il·legal" o "la llei d'estrangeria mata gent cada dia".

Després de la lectura de diversos manifestos, els assistents a la concentració s'han tombat a terra a la cèntrica plaça de Callao recreant un dels vídeos que ha circulat per xarxes i mitjans de comunicació els últims dos dies, en què es pot observar desenes de migrants custodiats per les autoritats policials marroquines després de l'assalt a la tanca.

Després, han guardat un minut de silenci en record de les víctimes mortals. 

 

ARXIVAT A:
MigracionsRacismeMelilla
Anar al contingut