Protestes a l'exterior de l'escola de Batley, al nord d'Anglaterra
Protestes a l'exterior de l'escola de Batley, al nord d'Anglaterra (Europa Press/Danny Lawson)

Protestes en una escola anglesa per acomiadar un professor per mostrar dibuixos de Mahoma

El govern britànic ha condemnat les intimidacions a un professor de la Batley Grammar School que ha estat suspès per la direcció del centre i els alumnes han sortit a la seva defensa

Actualitzat

Nova polèmica per una caricatura del profeta Mahoma. Un professor de la Batley Grammar School, al nord d'Anglaterra, va mostrar aquesta setmana caricatures aparegudes a la revista satírica Charlie Hebdo, en una classe d'educació religiosa.

Després de les protestes que això va provocar a les portes de l'escola, amb desenes de manifestants, el director, Gary Kibblem, es va disculpar "inequívocament" i va anunciar que el professor havia estat suspès a l'espera d'una investigació.

Des del govern britànic, el ministre de Comunitats Locals, Robert Jenrick, ha condemnat les intimidacions al professor, que està sota protecció policial, i ha defensat la "llibertat d'expressió" sempre que s'exerceixi de manera "respectuosa i tolerant", en declaracions a la cadena Sky News:

"Ha de ser correcte que un professor pugui mostrar de manera apropiada imatges del profeta Mahoma. En una societat lliure, volem que s'ensenyin les religions als nens i que ells siguin capaços de valorar-les i qüestionar-les."

La diputada laborista per la circumscripció on es troba el centre educatiu de secundària, Tracey Brabin, també ha dit que "cap professor hauria de patir intimidacions o amenaces" i que "no hi ha excusa per a això".

 

Defensa dels alumnes

Un grup d'alumnes recull firmes a través de la plataforma Change.org en defensa del professor, que "intentava educar els estudiants sobre el racisme i la blasfèmia" i "no donava suport de cap manera a les caricatures islamofòbiques"

En un comunicat, el Consell Musulmà Britànic va qualificar d'"extremadament ofensiva" la imatge de Mahoma amb un turbant amb una bomba, que va publicar Charlie Hebdo, i va lamentar que es perpetuïn els estereotips de l'islam "com a sinònim de terrorisme i els musulmans com a especialment inclinats cap a la violència".

 

El cas de Samuel Paty

Els estudiants demanen que "això no es converteixi en una repetició del que li va passar a un professor a França quan va mostrar les mateixes imatges". El professor Samuel Paty va ser decapitat l'octubre passat.

 

L'assassinat va mobilitzar el govern francès en defensa del professor i va portar el president francès, Emmanuel Macron, a assegurar que el país "no renunciarà a les caricatures".

El 2015, dotze persones van morir en l'atemptat terrorista contra les oficines de la revista satírica Charlie Hebdo a París.

ARXIVAT A:
ReligióRegne Unit
Anar al contingut