Pancarta demanant la dimissió de Díaz Ayuso davant de la seu de la comunitat (EFE/Juanjo Martín)
Madrid

Protestes contra les mesures "classistes" i "segregadores" anunciades per Díaz Ayuso

Centenars de persones es concentren a la Puerta del Sol per demanar la dimissió de la presidenta madrilenya

RedaccióActualitzat

Centenars de persones s'han concentrat aquest divendres a la Puerta del Sol de Madrid, davant de la seu del govern de la comunitat, per mostrar la seva oposició a les restriccions de mobilitat i altres mesures anunciades per intentar aturar els contagis de Covid-19.

Els manifestants, amb mascareta i mantenint la distància de seguretat, han defensat la sanitat pública i han demanat la dimissió de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, perquè consideren que les mesures que entraran en vigor aquest dilluns són "classistes" i "segregadores".

S'aplicaran a 37 àrees de la ciutat de Madrid i set municipis més, que majoritàriament són barris de rendes baixes i amb densitat de població alta, on s'han registrat més de 1.000 casos de Covid per cada 100.000 habitants els últims 14 dies. Hi viuen més de 850.000 persones, més del 10% dels habitants de la comunitat.

 

Centenars de persones han mostrat el seu rebuig a les restriccions anunciades (EFE/Juanjo Martín)


Les formacions d'esquerres madrilenyes coincideixen a dir que les restriccions a la mobilitat anunciades són "segregadores" i també les consideren ineficaces si no van acompanyades de mesures socials i sanitàries.

L'anunci de Díaz Ayuso tampoc ha agradat als sindicats sanitaris madrilenys, que temen que el milió de proves ràpides que es volen fer col·lapsaran encara més els centres d'atenció primària.

L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, del PP, com Díaz Ayuso, ha traslladat el seu "suport i comprensió" als veïns afectats per les restriccions i, alhora, ha demanat a la resta de madrilenys que no es desentenguin de la situació.

Els alcaldes dels municipis d'Alcobendas, Getafe, Parla i Fuenlabrada, del PSOE, han lamentat que el govern de la comunitat no hagi comptat amb ells per decidir unes mesures que veuen difícils d'aplicar.

ARXIVAT A:
Coronavirus Comunitat de Madrid
Anar al contingut