Manifestant progovernamentals s'enfronten a les persones que protesten contra Díaz-Canel
Manifestant progovernamentals s'enfronten a les persones que protesten contra Díaz-Canel

Protestes contra el govern en diverses ciutats de Cuba al crit de "fora la dictadura"

El president cubà ha animat els seus partidaris a combatre les protestes al carrer en un missatge des de la televisió

RedaccióActualitzat

Cuba ha viscut aquest diumenge una situació inèdita en anys. Centenars de persones han sortit al carrer per protestar contra el govern. Les marxes s'han estès per diverses poblacions i han arribat fins i tot a l'Havana. El president cubà, Miguel Díaz-Canel, ha respost als manifestants a la televisió amb un missatge als seus partidaris: "L'ordre de combat està donada. Al carrer, revolucionaris."

Segons alguns testimonis, la protesta ha començat de forma pacífica i hi participa molta gent jove. Han començat en algunes poblacions petites com San Antonio de Los Baños, Güira de Melena i Alquízar, però s'han anat magnificant a través de les xarxes socials i han arriba fins a la façana de l'Institut Cubà de Ràdio i Televisió (ICRT) a l'Havana.

 

Alguns usuaris retransmetren les marxes per xarxes socials.

 

Se senten crits de "Fora la dictadura", "Visca Cuba lliure" però també "Viva Fidel".


El president, desafiant

El president Miguel Díaz-Canel ha respost a les protestes des de la televisió. Ha enviat un missatge als seus partidaris a defensar el govern amb la frase "l'ordre de combat està donada". En algunes localitats ja hi hagut tensió entre els manistesants progovernamentals i els contraris.

Organitzacions d'exiliats cubans consideren que aquestes paraules són un perill i han demanat a les autoritats internacionals que actuïn per evitar un "bany de sang".

Les protestes arriben enmig d'una greu crisi econòmica i sanitària al país caribeny, on hi ha habitualment falta d'aliments, medicaments i altres productes bàsics.

Aquesta és la protesta antigovernamental més gran que hi ha hagut a Cuba des de l'anomenat "maleconazo", quan a l'agost del 1994 centenars de persones van sortir a protestar per les condicions de vida als carrers de l'Havana.

ARXIVAT A:
Cuba
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut