Washington - Nova York

Protestes contra Donald Trump a poques hores de la investidura

Centenars d'opositors es manifesten a Washington i personatges com Michael Moore o Bill di Blasio clamen per defensar els drets civils en un acte a Nova York

redaccióActualitzat

Centenars de persones van sortir als carrers de Washington aquest dijous per protestar contra el president electe el dia que Trump es presentava a la capital en un gran acte davant del memorial de Lincoln. Els manifestants l'acusen de no representar tots els nord-americans i d'haver arribat a la presidència de manera il·legítima.

 

Hi ha hagut alguns enfrontaments amb la policia i també escridassades amb partidaris del futur president. Hi ha previstes altres marxes de protesta. La més nombrosa serà, sens dubte, la "Marxa de les dones", convocada per a aquest dissabte. A la cerimònia de traspàs de poders d'aquest divendrs a la tarda, no hi assistiran tampoc una seixantena de congressistes demòcrates.

Michael Moore recorda que són majoria els que no han votat Trump

A Nova York també hi va haver protestes. El mateix alcalde de la ciutat, Bill de Blasio, va ser l'encarregat d'iniciar els parlaments en un acte en què va demanar als assistents que no es rendeixin i que lluitin pels drets civils. També hi van participar diversos actors, cantants i activistes, com l'actor Alec Baldwin, que va imitar el nou president. Destacable la intervenció del cineasta Michel Moore, que va dir que els nord-americans que no van votar Trump són majoria.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut