Ciutat del Cap

Protestes a Sud-àfrica per l'intent d'expulsar banyistes negres d'una platja

Vigilants de seguretat privada intenten expulsar banyistes negres de la platja de Clifton per si "molestaven els blancs"

Actualitzat

Fa 28 anys que es va acabar oficialment l'apartheid a Sud-àfrica, la terra de Mandela. Però, avui dia, els sud-africans, blancs i negres, continuen patint la discriminació racial.

El dissabte 23 de desembre, a Clifton, una platja pública de Ciutat del Cap, els vigilants d'una companyia de seguretat privada van intentar expulsar els ciutadans negres de la sorra. Els motius: estaven convençuts que podien molestar els banyistes blancs, que en aquell moment eren majoria.

 

 

Des de llavors s'han organitzat diverses manifestacions. La protesta més sonada ha estat la de sacrificar una ovella com a símbol ancestral de neteja del racisme, organitzada pel Comitè de Crisi Nacional del Grup de Lobbys dels Pobles Negres.


Però també s'han fet pícnics a la platja per solidaritzar-se amb els suposats expulsats, en què s'ha respirat un ambient festiu, amb càntics, i als quals s'ha sumat el Congrés Nacional Africà (ANC), partit a què va pertànyer Nelson Mandela.


L'Ajuntament de la capital sud-africana nega haver donat cap ordre per expulsar negres de la platja. En declaracions al mitjà de comunicació News24, l'alcalde, Dan Plato, ha dit que "la companyia de seguretat no té autoritat per expulsar ningú."

Però també ha dit que les accions no estaven relacionades amb la raça i que es va expulsar tota mena de gent. Ha afegit que "les platges de Ciutat del Cap estan obertes a tothom."

A més, la policia de Ciutat del Cap ha informat que estaven investigant un intent de violació als voltants de la plantja de Clifton que havia passat el dia abans que intentessin expulsar banyistes, alguns dels quals, segons sembla, hi haurien intervingut.

ARXIVAT A:
Racisme
Anar al contingut