Protestes a Polònia contra una sentència que prohibeix el 96% dels avortaments
Manifestacions contra les restriccions a l'avortament (Reuters)

Protestes a Polònia contra una sentència que prohibeix el 96% dels avortaments

El Tribunal Constitucional ha declarat il·legal el supòsit per malformació del fetus i ara només es pot avortar per violació, incest i risc de mort de la mare

RedaccióActualitzat

La sentència del Tribunal Constitucional de Polònia que declara il·legal l'avortament per malformació del fetus ha provocat les protestes de desenes de milers de persones a diverses ciutats del país i hi ha hagut alguns enfrontaments amb la policia.

A Varsòvia, s'han manifestat al voltant de la seu del Constitucional i del domicili del viceprimer ministre, Jaroslaw Kaczynski, del partit ultraconservador Llei i Justícia. "Això és la guerra", cridaven un grup de dones que protestaven a la seu central del partit governamental, que impulsa els valors conservadors.

 

Ara, els únics supòsits en què una dona pot avortar a Polònia són violació, incest i risc de mort de la mare.

Amb una població de gairebé 38 milions d'habitants, l'any passat es van fer a Polònia 1.100 avortaments legals, segons les dades del Ministeri de Sanitat. D'aquest total, 1.074, el 96%, van ser per malformació del fetus. Més del 40% van ser casos de síndrome de Down.

 

Hi ha hagut enfrontaments amb la policia a les protestes arran de la sentència del Constitucional (Reuters)

 

La decisió del Constitucional allunya Polònia encara més de la resta dels països de la Unió Europea, ja que té una de les lleis més estrictes pel que fa a l'avortament.

En un país de clara majoria catòlica, també hi ha hagut col·lectius provida que han reaccionat amb eufòria a la sentència.

ARXIVAT A:
Avortament
Anar al contingut