Amir Ohana, ministre de Justícia, qualifica el seu company de govern d'"ignorant" (Reuters)
Amir Ohana, ministre de Justícia, qualifica el seu company de govern d'"ignorant" (Reuters)

Protestes a Israel per la defensa que fa un ministre sobre les teràpies a homosexuals

Netanyahu critica les declaracions del ministre -un rabí ultraconservador-, però el manté al govern

RedaccióActualitzat

A Israel, el ministre en funcions d'Educació, s'ha mostrat favorable a les anomenades teràpies per convertir homosexuals. L'oposició ha demanat al cap del govern, Benjamin Netanyahu, que destitueixi el ministre, el rabí Rafi Peretz, del partit nacionalista ultraconservador Llar Jueva. Ja hi ha hagut protestes contra les declaracions del rabí, amb lemes com: "Ministre d'Educació, ministre de la foscor". 

Peretz afirma, en una entrevista al Canal 12 israelià, que als homosexuals els han de sotmetre a una teràpia de conversió:

"Penso que és possible. Crec que es pot fer. Puc dir-te que tinc una gran familiaritat amb aquests temes, fins i tot jo n'he practicat, d'aquestes teràpies"

La comunitat mèdica internacional condemna aquest tipus de teràpies perquè considera que parteixen de la base equivocada que es tracta d'una malaltia mental. Però els metges també ho rebutgen perquè la seva aplicació incrementa les depressions i els intents de suïcidi entre els que ho proven.

 

Amir Ohana, ministre de Justícia, qualifica el seu company de govern d'"ignorant" (Reuters)

 

A Netanyahu no li han agradat les declaracions del seu ministre, però el manté en el govern (Reuters) 


Les crítiques a la posició de Peretz venen fins i tot des del mateix govern. Tant Netanyahu com el ministre de Justícia, Amir Ohana, que és gai, s'hi han oposat frontalment. Ohana ha estat molt clar a l'hora de mostrar el seu rebuig a l'actitud del rabí ultranacionalista:

"L'orientació sexual no requereix teràpies de conversió. La ignorància i els prejudicis, sí"

Benjamin Netanyahu defineix com a "inacceptable" la proposta del seu ministre d'Educació, que fa poc comparava els matrimonis dels jueus amb els no jueus a la diàspora com un segon holocaust.

Sobre el conflicte entre Israel i Palestina, el ministre d'Educació defensa a l'entrevista "estendre la sobirania israeliana per tot Judea i Samaria, els noms bíblics per a Cisjordània". Segons el ministre, l'annexió d'aquest territori sota ocupació israeliana hauria de garantir els drets dels seus habitants palestins, encara que aquests "no tindrien dret a vot". Cap referència de Netanyahu sobre aquesta opinió política del rabí, que continuarà al capdavant d'Educació. 
 

 

 

ARXIVAT A:
IsraelLGTBIQ+
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut