Protesten amb un taüt al carrer contra la saturació dels cementiris a Bolívia

Una família ha tingut a casa durant set dies el cadàver d'una persona que va morir de Covid-19 i els veïns l'han tret a fora, amb un carretó

Actualitzat

Un taüt al mig del carrer, sobre un carretó, s'ha convertit en el símbol de la desesperació de la ciutat boliviana de Cochabamba, amb els serveis funeraris col·lapsats per la pandèmia de coronavirus. Amb més de sis-cents mil habitants, és la quarta ciutat més poblada del país.

Dins del taüt hi ha el cos d'un home de 62 anys que va morir de Covid-19 i ha passat una setmana a casa seva, sense que la família el pugui enterrar o cremar.

Tips de la situació, els veïns han optat per reclamar l'atenció de les autoritats deixant el taüt al carrer:

"Aquesta família que ha perdut un ésser estimat està passant del dolor al terror d'haver d'estar amb un cadàver tots aquests dies a casa"

"En aquesta llar on ha mort el senyor, hi ha persones, hi ha nens, hi ha gent gran, hi ha llogaters. Necessitem que l'enterrin. Ja no el volem més allà, a la casa"

 

Al cementiri de Cochabamba hi ha problemes per fer els enterraments (EFE/Jorge Ábrego)

 

Al costat del principal cementiri de Cochabamba, els veïns no volen més fosses comunes ni que s'ampliï el crematori perquè temen per la seva salut.

La situació és crítica, amb uns 40 cadàvers de víctimes del coronavirus que esperen a casa i d'altres que fan cua a les portes dels cementiri, pressionats pels veïns o, fins i tot, amenaçats de ser apedregats per por de contagi si tornen a casa amb el taüt.

 

La xifra de víctimes de Covid-19 a Bolívia és baixa, dins de Llatinoamèrica, però una infraestructura sanitària fràgil no pot assumir el repunt de les últimes setmanes.

ARXIVAT A:
Coronavirus Bolívia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut