El grup va ocupar les taules del luxós restaurant i va repartir menus vegetarians entre la resta de comensals
El grup va ocupar les taules del luxós restaurant i va repartir menús vegetarians entre la resta de comensals
Londres

Protesta pel clima: ocupen un restaurant tres estrelles Michelin del xef Gordon Ramsay

Activistes d'Animal Rebellion denuncien l'excés de consum de carn i els alts preus dels restaurants de luxe quan hi ha milions de persones que mengen gràcies als bancs d'aliments

RedaccióActualitzat

Una quinzena d'activistes del grup animalista Animal Rebellion protesten contra la crisi climàtica en un dels restaurants més luxosos del barri de Chelsea a Londres.

Els activistes s'han presentat al restaurant de tres estrelles Michelin que el xef internacional Gordon Ramsay té a Londres, han ocupat una taula i han mostrat unes cartes de menú fictícies on es critiquen els plats de luxe i es reivindica la utilització d'aliments vegetals en comptes de càrnics.

Segons han denunciat els participants en aquesta acció de protesta, els menús del restaurant de Ramsay costen més de 200 euros per cap, mentre que dos milions de persones han de recórrer cada dia als bancs d'aliments per poder menjar a la Gran Bretanya.

El restaurant del famós cuiner televisiu va trucar a la policia --que va desallotjar els activistes-- i va decidir cancel·lar el servei de sopar.

 

 

Sembla que aquesta serà la primera acció d'aquest grup animalista contra els restaurants de luxe, però no l'última.

Els activistes asseguren que cal "un canvi dràstic en el sistema alimentari" del Regne Unit i exigeixen que els restaurants de luxe assumeixin la seva responsabilitat en la desigualtat alimentària. Asseguren que cal rebaixar el consum de carn perquè l'actual model no és sostenible per al medi ambient.

També denuncien la inacció de governs, empreses i restaurants de luxe a l'hora de prendre mesures reals per donar solucions davant l'emergència climàtica i l'increment del cost de la vida. Asseguren que "per la societat, el clima i els animals", el Regne Unit no pot continuar amb el mateix sistema de consum.

El popular xef britànic no ha fet cap referència a les xarxes socials sobre l'ocupació del seu local de Chelsea. En canvi, ha fet una provocativa recomanació a Twitter d'un dels plats més demanats en un altre dels seus locals, el Gordon Ramsay Bar & Grill, situat a Mayfair. Un plat on la carn de boví és la protagonista indiscutible:

 

ARXIVAT A:
AlimentacióCrisi climàticaConsum
Anar al contingut