Manifestació de rebuig a la seu central del PP, al carrer Génova. (Foto: Reuters)
Manifestació de rebuig a la seu central del PP, al carrer Génova. (Foto: Reuters)
Madrid/València

Protesta pel centre de Madrid contra la corrupció en el PP i per demanar la dimissió de Rajoy

Diversos centenars de persones han caminat de Génova a Sol entre crits de "Rajoy i Cospedal, a Soto del Real". A València una persona ha acabat detinguda durant la protesta en negar-se a identificar-se.

RedaccióActualitzat
Diversos centenars de persones han protagonitzat una marxa pels carrers del centre de Madrid aquest dimarts al vespre per denunciar la corrupció en el PP després de les últimes revelacions sobre presumptes sobresous recollides en els papers de l'extresorer Luis Bárcenas.

Activistes i moviments socials han convocat les respectives concentracions davant la seu del PP al carrer Génova a les vuit de la tarda i a les nou a la madrilenya Puerta del Sol per reclamar la dimissió del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i de la seva mà dreta, la secretària general de la formació María Dolores de Cospedal.  

Els participants de totes dues protestes han coincidit cap a les 21.30 a la Puerta del Sol, on s'han arribat a aplegar diversos centenars de persones. Després d'una hora de concentració a la cèntrica plaça, el gruix dels participants ha iniciat una marxa improvisada pels carrers del centre de la capital de l'Estat per acabar tornant de nou a la plaça quilòmetre zero de la xarxa viària radial.

Entre crits i càntics com "Rajoy i Cospedal, a Soto del Real", "Rajoy dimissió, per mentider i per lladre" o "Poc pa per a tant xoriço", els centenars de congregats han demanat la dimissió del cap de l'executiu espanyol. Així ho feien també les moltes pancartes que s'han vist amb el lema: "PP, vergonya d'Espanya, dimissió."

La protesta ha estat pacífica i ha acabat poc després de les onze de la nit sense que es registressin incidents. Sí que hi ha hagut tensió amb la policia en alguns moments, com quan diversos agents s'han apropat a un grup de manifestants que es trobaven a la zona de la font per demanar-los la identificació o quan diverses persones han envaït la calçada i han tallat el trànsit en un dels sentits a la Gran Vía.
 
Un detingut a València


La convocatòria de protestes s'ha estès a totes les seus del PP arreu d'Espanya i a València, tradicional feu del PP i almenys una persona ha estat detinguda per resistir-se a identificar-se, segons ha informat la policia. Els participants han cridat "Rajoy dimissió, "Lladres", "El president a Picassent" (presó valenciana), o "Jo també vull el meu poni", en al·lusió a una de les despeses del PP que ha revelat la comptabilitat del partit feta pública per Anonymous.
 
Malgrat que la pluja, que ha començat passades les vuit de la tarda, ha fet que molts participants decidissin marxar, n'hi ha que han continuat la manifestació, protegint-se en alguns dels edificis situats davant de la seu del PPCV.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut