Els treballadors de l'Hospital Germans Trias i Pujol han tallat mitja hora els accessos al centre.
Els treballadors de l'Hospital Germans Trias i Pujol han tallat mitja hora els accessos al centre.
Badalona

Protesta dels treballadors de Can Ruti per l'endarreriment en la paga extra

Els treballadors de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona han tallat els accessos al centre durant mitja hora, com a protesta per l'endarreriment en l'abonament de la paga extra de Nadal. El govern negocia un crèdit per poder abonar als treballadors públics tota la paga de Nadal abans del final d'any, però el malestar entre els treballadors de la funció pública és tan gran, que alguns es plantejaven no anar a treballar a partir d'avui si no se'ls feia efectiva la totalitat de la paga.

RedaccióActualitzat
Finalment, els treballadors de Can Ruti de Badalona han tallat aquest matí els accessos al centre durant mitja hora, poc abans de dos quarts de vuit del matí.

L'acció ha estat convocada pel comitè d'empresa com a protesta per l'endarreriment en l'abonament de la paga extra de Nadal i l'aplicació del descompte de l'IRPF com si l'haguessin cobrat amb la nòmina del mes de desembre.

Durant l'acte de protesta les urgències han pogut accedir a l'hospital.

Tot plegat, el dia que més de 200.000 funcionaris catalans estan pendents de cobrar la paga extra de Nadal.

El govern ha dit que no hi ha diners a la caixa de la Generalitat perquè el govern espanyol no ha pagat els 759 milions d'euros que deu, i ara està negociant contra rellotge amb entitats financeres un crèdit per fer front a aquesta paga abans de final d'any.

En principi, com va anunciar el conseller d'Economia, el govern té previst pagar avui el 80% de l'extra de Nadal, i el 20% restant, el mes que ve.

Anar al contingut