Barcelona

Els transportistes autònoms mantenen les protestes i tallen la ronda del Litoral per quart dia

Rebutgen desconvocar la vaga indefinida, malgrat l'acord del govern espanyol amb la patronal per rebaixar el preu del combustible

ACN/RedaccióActualitzat

Les mobilitzacions dels transportistes contra el preu dels carburants es mantenen. La Plataforma per a la Defensa del Transport, que aglutina camioners autònoms, ha tornat a fer una marxa lenta a la ronda del Litoral a l'altura de la Zona Franca.

Desenes de transportistes han tallat la via en una protesta que s'ha allargat fins al migdia. És el quart dia laborable consecutiu que tallen la ronda, i tenen previst tornar-ho a fer aquest dimarts.

Igual que els dies anteriors, els manifestants han començat la marxa a peu al carrer 3 de la Zona Franca de Barcelona cap a les nou del matí i han tallat la ronda del Litoral en sentit Besòs fins a la sortida 14, on han canviat de sentit i han tallat la calçada fins a la sortida 17, per dirigir-se de nou al carrer 3, el punt d'origen de la manifestació.


Els convocants asseguren que no se senten interpel·lats pels acords a què el govern espanyol va arribar la matinada de divendres amb les principals organitzacions del sector del transport.  

Asseguren que posar-se al volant per treballar els costa diners i per això mantenen la vaga indefinida.

 

"No ens faran callar amb subvencions"

Aquest diumenge, la Plataforma Nacional per a la Defensa del Sector del Transport també ha aplegat unes 200 persones en una protesta al centre de Barcelona.

Unes 200 persones tallen la Via Laietana en un nou dia de protestes dels transportistes
La mobilització ha acabat a la plaça de Sant Jaume (ACN)(ACN)

Els manifestants, que han tallat la Via Laietana, han llançat càntics contra els sindicats tradicionals i han demanat la dimissió de la ministra de Transports, Raquel Sánchez.

Unes 200 persones han tallat la Via Laietana aquest diumenge a la tarda (ACN)

El portaveu a Barcelona de la Plataforma per a la Defensa del Transport per Carretera, Miguel Ángel Maqueda, advertia que havien decidit mantenir la vaga:

"No ens faran callar amb subvencions. Volem treballar, però no podem arrencar si tenim pèrdues."

El portaveu a Barcelona de la Plataforma, Miguel Ángel Maqueda, assegura que no tornaran a treballar mentre tinguin pèrdues (ACN)

L'acord amb les grans patronals no satisfà la Plataforma

Dijous, el Comitè Nacional de Transport per Carretera va acordar amb la ministra de Transports, Raquel Sánchez, una bonificació de 20 cèntims per litre de combustible i 450 milions d'euros en ajudes directes.

La Plataforma Nacional per a la Defensa del Sector del Transport, que divendres també es va reunir amb la ministra, manté que l'acord no resol les seves reivindicacions i reclama una solució als problemes de base del sector.

En declaracions a la premsa, han afegit que els vaguistes no se senten interpel·lats per l'acord al qual van arribar divendres el govern espanyol i el Comitè Nacional de Transport per Carretera per bonificar el combustible i distribuir 450 milions d'euros d'ajudes directes al sector.

ARXIVAT A:
Transport de mercaderies
Anar al contingut