El monoplaça de Ferrari, conduït per Carlos Sainz, al "road show" de la Fórmula 1 davant de la Casa Batlló del passeig de Gràcia

L'F1 desembarca a Barcelona entre expectació, talls i una protesta ecologista

Prop de 400 persones es manifesten contra aquest "road show" del motor, que ha congregat 38.000 assistents, segons xifres de la Guàrdia Urbana

RedaccióActualitzat

La Fórmula 1 ha desembarcat a Barcelona amb una exhibició al passeig de Gràcia que ha provocat una gran expectació, així com talls en el trànsit i afectacions en la mobilitat, i també protestes veïnals i ecologistes.

Més de 200 entitats s'han manifestat contra el "road show" que s'ha celebrat per primera vegada a Barcelona. Prop de 400 persones, segons la Guàrdia Urbana, han tallat el carrer Aragó a l'altura de Balmes, amb una capçalera amb el lema "Prou Fórmula fum! La ciutat no està en venda".

Després de caminar fins a rambla Catalunya, s'han topat amb el dispositiu policial, que ja no els ha permès avançar més. S'han sentit crits de "Collboni dimissió" i "Fora el turisme dels nostres barris".

Associacions de veïns i entitats ecologistes, entre d'altres, han convocat la marxa per protestar contra el "road show" que porta pilots d'F1 a circular amb els seus monoplaces per aquesta artèria de la ciutat a velocitats màximes de 100 km/h.

Es tracta del punt àlgid del Fórmula 1 Barcelona Fan Festival, que se celebra aquesta setmana amb motiu del Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1 al Circuit de Barcelona-Catalunya, del 21 al 23 de juny.

Associacions de veïns i entitats ecologistes, entre d'altres, han convocat la marxa per protestar contra el "road show" (3Cat)

En el manifest, les entitats critiquen la contaminació i el soroll que porta aquesta exhibició a la ciutat, a més de contribuir, diuen, a la massificació turística que pateix Barcelona:

"Denunciem que aquest tipus de macroesdeveniments promouen i construeixen un model econòmic i de ciutat contrari al benestar del veïnat."

La manifestació ha avançat fins a rambla Catalunya, on hi havia el dispositiu policial (3Cat)

 

38.000 persones assisteixen de públic a l'F1

Paral·lelament, l'exhibició d'F1 ha congregat prop de 38.000 de persones de públic, enmig dels talls de trànsit i les restriccions de mobilitat que impedeixen el pas de vianants, bicicletes, patinets i vehicles de mercaderies, entre d'altres. 

És la primera vegada que Barcelona acull un "road show" d'aquest tipus (Aina Martí/ACN)

L'exhibició d'aquesta tarda ha estat escalfant motors des de diumenge, quan es va instal·lar a plaça Catalunya l'anomenada "fan zone". Es tracta d'un "village" amb parades de gastronomia, música en viu, simuladors d'última generació, diversos monoplaces amb els quals fotografiar-se i botigues on comprar marxandatge d'F1.

Aquesta és la primera vegada que Barcelona acull un "road show" d'aquest tipus, després que l'any passat es fes un esdeveniment similar a Madrid enmig de les negociacions de les autoritats madrilenyes per aconseguir que l'F1 organitzi un Gran Premi allà.

Milers de persones s'han congregat per veure l'F1
Milers de persones s'han congregat per veure l'F1 (3Cat)

 

ARXIVAT A:
Ajuntament de Barcelona
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut