Protesta contra l'ús de la mascareta a les aules a l'escola rural d'Osor

Les famílies de l'escola La Vall volen decidir si els alumnes han de dur masacareta a classe o no

RedaccióActualitzat

Ja fa més d'un mes que va començar el curs i la mesura que havia de ser per a quinze dies ja no es tira enrere. Els alumnes de més de sis anys han de portar mascareta.

Però a l'Escola La Vall d'Osor, a la Selva, la majoria de les famílies no estan d'acord amb aquesta mesura.

Consideren que els alumnes passen moltes hores a l'aula i "aquí, en concret, tenen molt d'espai, hi ha molt aire lliure i és una escola molt ventilada", defensa Ruth Alemany, mare i presidenta de l'AFA de l'escola.

Per això, han començat una sèrie d'accions, amb el lema "A l'escola volem respirar!", que s'aniran fent durant un mes, fins al 20 de novembre, coincidint amb el Dia Universal dels Drets dels Infants.

Les famílies han organitzat accions per explicar els Drets dels Infants als nens (ACN/Xavier Pi)

Aquest dimarts, la majoria dels alumnes no han entrat a les aules. Ham fet una jornada d'absentisme amb activitats relacionades, precisament, amb els drets dels infants organitzades pels pares.

"Estem demanant el poder de decidir les famílies si els nostres fills assisteixen amb o sense mascaretes a l'escola."

A l'escola La Vall d'Osor, hi estudien 24 alumnes repartits en tres aules. Una és d'infantil, i a les altres dues s'hi reparteixen els nens de 1r a 6è de primària.

Abans de començar el curs, el centre va demanar que tots els estudiants poguessin ser tractats com un grup estable. Però, tres dies abans d'iniciar les classes, explica l'AFA, el Departament els ho va denegar.
 

Les famílies defensen que amb les dimensions de l'escola es poden mantenir les distàncies sense problemes. A més, asseguren, els nens ja comencen a tenir mal de cap i èczemes darrera les orelles provocats per portar mascareta tantes hores.

"No neguem la situació", explica Alemany, "però vivim en un poble amb una escola que no ha tingut cap cas positiu".

 

 

La protesta de l'Escola la Vall d'Osor contra l'ús de les mascaretes a classe no és la primera a Catalunya. Les famílies de l'Escola Finestres de Mieres, a la Garrotxa, també han fet un dia d'absentisme aquest curs.

Des del Departament d'Educació asseguren que tots han de complir la normativa aprovada per Salut i, per això, no es poden fer excepcions.

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut