Sant Adrià de Besòs

Protesta al barri de la Mina contra el sorteig d'uns pisos protegits

RedaccióActualitzat

Veïns del Barri de la Mina, a Sant Adrià de Besòs, han protestat contra el sorteig d'uns pisos protegits, construïts fa deu anys, perquè inicialment havien de servir per al reallotjament de les famílies de l'edifici Venus.

Es tracta de 226 pisos que havien d'ocupar els veïns de l'edifici després de l'enderrocament del seu habitatge, com preveia el Pla Especial de Reordenació i Millora (PERM) del Barri de la Mina, un projecte consensuat amb les entitats del barri.

El Consorci del Barri manté que els pisos del carrer Venus no s'enderrocaran perquè les indemnitzacions i expropiacions suposarien un cost de 27 milions d'euros i, per tant, serà rehabilitat.

Òscar Serrano, advocat que representa els veïns de l'edifici Venus i membre del Col·lectiu Ronda, ha afirmat que reivindicaran que es pugui enderrocar l'edifici i que "totes les famílies siguin reallotjades en els edificis de nova construcció", amb la intenció que "es faci una reforma no només urbanística, sinó també social".

Serrano també ha assegurat que l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs està ignorant una moció aprovada recentment segons la qual s'havia d'enderrocar l'edifici Venus i reallotjar-ne tots els afectats.

El sorteig s'ha dut a terme aquest matí al Poliesportiu de la Mina, on 236 persones, de les 400 que optaven a aconseguir els pisos, se n'han pogut beneficiar.

Dimarts, els veïns afectats tenen previst manifestar-se davant de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut