La plaça del poble plena de manifestants
Durant la protesta s'ha llegit un manifest que denuncia la criminalització de l'antifeixisme (TV3 / Pepa Ferrer)

Protesta a Pego: 14 joves afronten 9 anys de presó per encarar-se a un grup neonazi

La policia els va detenir quan s'oposaven a la presència al poble d'un grup que lluïa simbologia nazi i cridava consignes feixistes

Centenars de persones han protestat aquest divendres a Pego, a la Marina Alta, contra l'encausament de catorze joves antifeixistes a qui la Fiscalia demana nou anys de presó. Els acusen de desordre públic, atemptat contra l'autoritat, lesions i amenaces.

Els joves van participar el 2020 en una protesta contra la presència al poble d'una trentena d'ultres provinents de Gandia per un partit de futbol. En el manifest que han llegit han denunciat la desproporció de les peticions de les penes que els demanen, la criminalització de l'antifeixisme i la impunitat, diuen, del feixisme.

Durant la protesta per la qual afronten penes de presó, cap dels ultres va ser detingut per la policia.


Pego CF-CF Gandia

El 18 d'octubre del 2020 una trentena d'ultres del Gandiblues es van presentar a Pego, a la Marina Alta, cap al migdia. Aquell dia hi havia partit de futbol, a la vesprada, Pego CF contra CF Gandia, però hi van arribar hores abans.

Es van passejar pel poble enganxant adhesius amb simbologia nazi i cridant consignes feixistes. Desenes de veïns i membres de col·lectius antifeixistes es van concentrar davant del camp de futbol per protestar-hi en contra.

El resultat van ser una desena de detinguts, tots antifeixistes, als quals s'imputaven delictes d'odi i agressió a l'autoritat. En este cas no es va aplicar la llei de memòria democràtica vigent al País Valencià, perquè no es pot aplicar si la policia no identifica els participants dels actes en qüestió. Aquell dia no es va identificar cap membre dels ultres del Gandiblues.

 

ARXIVAT A:
FeixismeAntifeixisme País Valencià
Anar al contingut