Temporal a Llançà (Autor: Jesús Blanco)
Temporal a Llançà (Autor: Jesús Blanco)
Barcelona

Protecció Civil manté activat el pla Inuncat per l'episodi de pluja, que afecta sobretot les comarques de Girona

Les comarques de Girona són ara les més afectades pels aiguats de les últimes hores. Els han caigut xàfecs potents, acompanyats d'important aparell elèctric, i encara en cauen a aquesta hora en alguns punts. Protecció Civil té constància de precipitacions molt fortes, encara que de curta durada, a l'Alt i el Baix Empordà i al Gironès, com és el cas de la Bisbal, a Espolla o a Salt, entre altres. El pla Inuncat es manté activat en fase d'alerta.

RedaccióActualitzat
Protecció Civil manté activat el pla Inuncat davant la previsió que aquest diumenge continuï plovent amb intensitat i es mantingui la mala mar. Les comarques de Girona són ara les més afectades pels aiguats de les últimes hores. Els han caigut xàfecs potents, acompanyats d'important aparell elèctric, i encara en cauen aquesta hora en alguns punts. Protecció Civil té constància de precipitacions molt fortes, encara que de curta durada, a l'Alt i al Baix Empordà i al Gironès, com és el cas de la Bisbal, a Espolla o a Salt, entre altres.

Pel que fa a incidències, el telèfon d'emergències 112 ha rebut 200 trucades des d'aquest dissabte al vespre i fins a les sis d'aquest matí, la majoria de les comarques de Girona. Abans, però, n'hi hagut, també, un bon nombre de les de Tarragona i les Terres de l'Ebre, la zona més afectada pel temporal aquest dissabte a la tarda. La majoria d'avisos són per problemes d'inundacions de baixos o caiguda de branques en zones de pas de vehicles.

De moment, les pluges han provocat incidències de poca importància, segons l'últim informe Protecció Civil. El telèfon d'emergències 112 va rebre fins aquest dissabte a la tarda poc més de 130 trucades,

El Servei Meteorològic de Catalunya avisa del risc d'acumulació de pluja, especialment al terç sud de Catalunya. Es recomana extremar les precaucions en els desplaçaments amb cotxe i les activitats de muntanya. També s'aconsella evitar els molls i les esculleres de mar en tot el litoral català.

Mentrestant, els Mossos i els bombers reprenen aquest matí el dispositiu de recerca del jove francès desaparegut dijous al vespre quan va anar a pescar a una zona rocosa de Roses.

El temporal afecta sobretot l'Aragó


La pluja també ha afectat tota la meitat est de la península Ibèrica, que també està en estat d'alerta. La pluja ha caigut amb força al Pirineu aragonès i a Navarra, on els rius han registrat fortes crescudes. L'aigua es va endur ahir dues cases a la població de Castiello de Jaca i a Pompenillo, a Osca. Les 16 persones que viuen en aquest últim poble van haver de ser evacuades pel desbordament del riu Isuela. A més, mitja dotzena de carreteres estan tallades o afectades per inundacions o esllavissades.





Anar al contingut