Barcelona

Protecció Civil desactiva el Pla Neucat pel risc de nevades

Protecció Civil ha desactivat la fase d'alerta del Pla Neucat pel risc de nevades després que es posés en marxa aquest divendres en diversos punts del país. Malgrat tot, i segons el Servei Meteorològic de Catalunya, és probable que al llarg del cap de setmana s'acumulin gruixos de neu superiors als dos centímetres a cotes que superin els 400 metres a les comarques de la Vall d'Aran i el Pallars, i al Principat d'Andorra. Tampoc es descarta algun ruixat de neu anecdòtic al nord de les comarques de Barcelona i de Girona, amb cotes a uns 300 metres.

Actualitzat
Al llarg del cap de setmana les nevades seran probables a la Vall d'Aran, la Garrotxa, Osona, el Ripollès i la Selva. També hi ha risc, tot i que menor, a l'Alt Empordà, l'Alta Ribagorça, el Baix Empordà, el Gironès, el Maresme, el Pallars Sobirà, el Pla de l'Estany i el Vallès Oriental. Les temperatures continuaran sent gèlides les pròximes hores a gran part de Catalunya.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, és probable que s'acumulin quantitats de neu superiors als dos centímetres en cotes superiors als 400 metres a la comarca de la Vall d'Aran, i és possible que afectin també les comarques de l'Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà.

La previsió de nevades és probable a la Vall d'Aran, la Garrotxa, Osona, el Ripollès i la Selva, i possible a l'Alt Empordà, l'Alta Ribagorça, el Baix Empordà, el Gironès, el Maresme, el Pallars Sobirà, el Pla de l'Estany i el Vallès Oriental.

A la vessant nord del Pirineu hi nevarà de manera continuada i extensa a totes les cotes, i és probable que se superin els cinc centímetres de gruix per damunt dels 600 metres. A la resta de comarques en situació de risc, la cota de neu baixarà dels 600 als 400 metres durant la tarda, i localment fins als 200 metres al final del dia.

Davant aquesta situació de risc de nevades, Protecció Civil ha avisat tots els municipis afectats perquè prenguin les mesures preventives oportunes, bàsicament referides a les condicions de les vies de comunicació, a l'alerta als serveis municipals i a les mesures generals de prevenció en aquestes situacions.

"L'operació Fred", en marxa

El fred no afluixa i els termòmetres continuaran marcant valors molt baixos. Davant del fred intens que ha arribat aquesta setmana, en llocs com Barcelona s'ha activat "l'operació Fred", per atendre la gent que passa la nit al ras. Els serveis socials de l'Ajuntament de Barcelona han atès 94 persones durant la primera nit amb el dispositiu en marxa. De les 94 persones, 83 han acceptat passar la nit en un centre i les altres 11 han preferit quedar-se al carrer.

En total, més de 30 persones, entre tècnics municipals i voluntaris de la Creu Roja, col·laboren en el Pla d'Acció per Onada de Fred, que s'activa a la ciutat quan hi ha la previsió de temperatures molt baixes.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut