La mesura que entra en vigor demà no afecta residents que tornin a casa seva

Prorrogada la restricció de viatges no imprescindibles a Espanya fins al 15 de juny

El govern espanyol limita, més enllà de l'estat d'alarma, la mobilitat transfronterera des de països de la Unió Europea

Actualitzat

Prorrogats més enllà de l'estat d'alarma, fins al 15 de juny, els controls fronterers per la pandèmia, segons publica el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) aquest divendres.

Aquesta mesura afecta les restriccions i controls sobre els viatges no imprescindibles a Espanya des de països integrants de la Unió Europea i altres associats a l'espai Schengen, amb motiu de la crisi del coronavirus.

Per regla general, podran entrar a Espanya només els ciutadans espanyols, els residents habituals a Espanya i els residents en altres estats de la UE o de l'espai Schengen que es dirigeixin al seu lloc de residència.

(ACN)

Recomanacions de la Comissió Europea

Aquestes restriccions i controls excepcionals van ser acordats al març a través d'un codi de normes de la UE per a la circulació de persones per les fronteres, i posteriorment la Comissió Europea va recomanar la pròrroga fins al 15 de juny en una comunicació del 8 de maig.

Així, la nova ordre del Ministeri de l'Interior publicada en el BOE porta les limitacions a la mobilitat transfronterera, acordades al març pel Consell Europeu, més enllà del període de la quarta pròrroga de l'estat d'alarma, que conclou el 24 de maig.

Els socis de la UE han deixat al marge d'aquestes limitacions els ciutadans de països de la UE o residents de llarga durada, així com al personal diplomàtic.

 

Excepcions

També podran traspassar la frontera els treballadors transfronterers, professionals sanitaris o de la cura de gent gran que es dirigeixin a exercir la seva activitat i les persones que acreditin documentalment "motius de força major o situació de necessitat" o motius humanitaris.

L'ordre estableix que es podrà denegar l'entrada per motius d'ordre públic o salut pública als ciutadans de la Unió i els seus familiars sempre que no estiguin registrats com a residents a Espanya o no es dirigeixin directament al seu lloc de residència en un altre estat de la UE, Andorra o bé un país associat a l'espai Schengen.

També es podrà denegar l'entrada al cònjuge o parella d'un ciutadà espanyol i els seus ascendents i descendents al seu càrrec que no viatgin amb aquest o per reunir-s'hi.

L'ordre entrarà en vigor aquest mateix dissabte 16 de maig i tindrà vigència fins a la mitjanit del 15 de juny.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut