Tendes de campanya i una pancarta a favor de la unitat a la porta d'un pis ocupat
Tendes de campanya i una pancarta a favor de la unitat a la porta d'un pis ocupat
Barcelona

Propostes creatives contra els desnonaments

Davant del drama social dels desnonaments, el magistrat Josep Maria Fernández Seijó proposa que es redueixi el deute dels inquilins en la mateixa proporció amb què disminuirà el valor dels immobles que aniran al "banc dolent" i la portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, reclama que abans que s'incloguin al "banc dolent" s'ofereixin a les persones que els necessiten i no als inversors estrangers.

RedaccióActualitzat
Davant del drama social dels desnonaments, el magistrat del jutjat mercantil número 3 de Barcelona i membre de Jutges per la Democràcia, Josep Maria Fernández Seijó, proposa que es redueixi el deute dels inquilins en la mateixa proporció amb què disminuirà el valor dels immobles que s'inclouran al "banc dolent". Són declaracions de Fernández Seijó a "El matí de Catalunya Ràdio": "El famós 'banc dolent' es quedarà amb molts immobles amb una quitança, és a dir, que se'ls quedarà per un 40 o un 50% menys. El que es podria demanar és que abans de passar aquests actius al 'banc dolent' s'oferís als ciutadans la possibilitat de reduir el seu deute o de poder-lo renegociar."

Per la seva banda, la portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, reclama que abans que els actius tòxics immobiliaris de les entitats financeres s'incloguin en el "banc dolent" es doni la possibilitat d'oferir-los a les persones que els necessiten i no als inversors estrangers: "Està parlant d'oferir aquests pisos a inversors estrangers i no de posar-los en lloguer social. Jo crec que ara fa falta una pressió social molt forta perquè aquests pisos es posin a disposició de la gent que els necessita i no que s'ofereixin a inversors estrangers per tornar a engegar la roda de l'especulació. És el pitjor que podríem fer."

Per Ada Colau, el més urgent és canviar de manera immediata l'actual llei hipotecària, que qualifica d'injusta i desfasada.

Anar al contingut