Proposen el tercer grau per a Oriol Pujol 57 dies després d'ingressar a la presó
Oriol Pujol, condemant pel cas ITV (ACN)

Proposen el tercer grau per a Oriol Pujol 57 dies després d'ingressar a la presó

La Secretaria de Mesures Penals haurà d'estudiar la proposta de la presó de Brians 2 i decidirà si la fa efectiva

RedaccióActualitzat

La Junta de Tractament del Centre Penitenciari de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires (Barcelona), ha aprovat aquest divendres per unanimitat una proposta de classificació en tercer grau per a Oriol Pujol, exdiputat de CiU al Parlament. El tercer grau li permetria sortir de dia per treballar o fer activitats de reinserció i dormir a la presó entre setmana. El cap de setmana el pot passar al domicili.

Aquesta decisió es produeix quan Pujol no fa ni tan sols dos mesos que és a la presó, temps màxim d'observació que la llei preveu per a aquesta classificació. L'exdiputat va ingressar voluntàriament a la presó el 17 de gener pel cas de les ITV.

Ara el Servei de Classificació de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima estudiarà la proposta i decidirà si la valida, cosa que podria passar en els pròxims dies.

El comportament del pres, el risc de reincidència, l'arrelament familiar i si té feina fora són alguns dels elements que es valoren per concedir el tercer grau penitenciari. La classificació en tercer grau també implica el trasllat de l'intern des d'un centre penitenciari de règim ordinari a un centre penitenciari de règim obert.

Cada 6 mesos s'ha de revisar la classificació d'un intern, a excepció dels casos d'interns classificats en primer grau que, a Catalunya, es revisen cada 3 mesos. En cas que hi hagi una involució, es procedeix a una regressió immediata.


Condemna de dos anys i mig de presó

L'ex-secretari general de Convergència Democràtica de Catalunya va acceptar una pena de dos anys i mig de presó per tràfic d'influències, delicte continuat de suborns i falsedat documental. Va reconèixer que va cobrar comissions per influir, amb adjudicacions manipulades, en el mapa de les ITV. Amb aquest pacte, la seva dona es va deslliurar de la presó.

El fill de Jordi Pujol va demanar canviar la pena de presó per treballs comunitaris, però la jutge l'hi va denegar. Pujol, finalment, no va presentar recurs contra aquesta decisió i tampoc va esgotar el termini per entrar al centre penitenciari.

ARXIVAT A:
CorrupcióJudicial
Anar al contingut