Pla general de la protesta d'aquest diumenge del Gremi d'Hostaleria de Sitges. Imatge cedida el 18 d'octubre del 2020 (Horitzontal)
Pla general de la protesta d'aquest diumenge del Gremi d'Hostaleria de Sitges. Imatge cedida el 18 d'octubre del 2020 (Horitzontal)

Prop d'un miler de persones protesten a Sitges contra el tancament de bars i restaurants

ACN Barcelona.-Prop d'un miler de persones s'han concentrat aquest diumenge al matí a Sitges per protestar contra el tancament de bars i restaurants decretat pel Govern de la Generalitat. Els participants han fet un acte simbòlic on han escenificat un funeral per l'hostaleria. El sector ha demanat l'obertura dels establiments, ajuts directes i urgents, així com un pla pels pròxims quatre anys que ajudi a "salvar" les empreses i l'ocupació. En aquest sentit han lamentat que les restriccions imposades siguin "generalitzades" i han recordat que en altres països d'Europa s'aplica només en algunes localitats on el risc de rebrot "és més elevat".

Els manifestants també han recordat que la mesura ha arribat després d'una temporada "especialment complicada" per la incidència de la covid-19. Una situació que ha portat a molts propietaris d'establiments i negocis a "sobreviure" a un tancament definitiu. De fet, calculen que un 25% dels locals podrien abaixar la persiana de manera definitiva.L'acte ha comptat amb el suport i la presència de representants de diferents associacions i entitats del sector, com són els presidents dels Gremis d'Hostaleria de Sitges, Vilanova, Barcelona o el Baix Penedès. També de la Federació Intercomarcal d'Hostaleria i Restauració de Catalunya o la Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn.

Anar al contingut