Pla mig on es poden veure tres noies joves amb una pancarta reivindicativa a la concentració de la vaga del 8-M a la plaça Paeria de Lleida, el 8 de…
Pla mig on es poden veure tres noies joves amb una pancarta reivindicativa a la concentració de la vaga del 8-M a la plaça Paeria de Lleida, el 8 de març de 2018. (Horitzontal)

Prop d'un miler de persones es concentra a la plaça Paeria per defensar la igualtat entre homes i dones

ACN Lleida.-Prop d'un miler de persones s'ha concentrat aquest dijous a les dotze de migdia a la plaça de la Paeria de Lleida per reivindicar la igualtat de drets entre dones i homes al món laboral. Convocades pels sindicats CCOO i UGT, a la concentració s'ha sentit proclames a favor de l'equiparació salarial i també per reivindicar més presència femenina al món laboral. Des dels sindicats s'ha mostrat satisfacció pel seguiment de la vaga, que també ha comptat amb molta participació masculina i han assegurat que l'aturada de dos hores s'ha seguit de forma majoritària a grans empreses de la demarcació de Lleida com Argal, la Cooperativa de Guissona o als hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria, entre d'altres. A l'espera de la manifestació que tindrà lloc a la tarda, la Marea Lila ha dut a terme diferents activitats com tallers o fòrums de debat a la plaça Sant Joan de la capital del Segrià.

La secretària d'organització de la UGT Terres de Lleida, Demelsa Mateos, ha explicat que a Lleida les dones pateixen una ''triple discriminació'' ja que la crisi econòmica ha ''precaritzat'' els sectors laborals, però els de les dones encara més. Així mateix, ha afegit que les dones pateixen el problema dels ''rols estipulants'' i que majoritàriament s'han de fer càrrec de la llar i dels fills, i finalment ha ressaltat que les lleidatanes, es regeixen per convenis provincials ''que normalment són inferiors als que es fan a Barcelona''.De la seva part, la secretària general de CCOO a Lleida, Cristina Rodríguez, s'ha mostrat satisfeta pel seguiment majoritari de la vaga de dues hores a grans empreses de la demarcació però ha remarcat que la feina de reivindicació no s'acaba avui sinó que demà cal continuar treballant perquè ''s'implantin plans d'igualtat a totes les empreses, no només a les que tenen més de 250 treballadors''. Així mateix, ha apostat perquè s'ampliï la presència de dones als comitès d'empresa i també a les seccions sindicals i càrrecs sindicals.La concentració a la plaça Paeria ha sigut l'acte central del matí d'aquesta jornada de vaga a la ciutat de Lleida. Hi havia una important representació de dones treballadores del col·lectiu de la neteja, que fa una vaga de 24 hores per exigir que es regularitzi la seva situació. Els sindicats també han fet accions informatives i piquets que han recorregut alguns comerços i empreses. A la concentració s'hi ha pogut veure representants de partits polítics com el PSC, amb l'alcalde Àngel Ros al capdavant, ERC, PDeCAT, la Crida-CUP, i el Comú de Lleida. No hi havà representació del PPC ni de C's.

Anar al contingut