Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Aràbia Saudita

Prop de tres milions de pelegrins celebren la Festa del Sacrifici del Xai a la Meca

El pelegrinatge a la ciutat santa de la Meca ha arribat al punt àlgid amb la celebració de la Festa del Sacrifici del Xai i l'apedrec del diable. Els pelegrins concentrats a la vall de Mina han pregat i demanat perdó a Déu. Malgrat la gran aglomeració humana, no hi ha hagut cap accident. La pujada al mont Arafat, en cotxe o a peu, recorda l'últim sermó que hi va pronunciar el profeta Mahoma.

Actualitzat
Gairebé tres milions de musulmans, un miler dels quals són espanyols, han celebrat la festa. El govern de l'Aràbia Saudita ha adoptat mesures extremes de seguretat aquest any per evitar les mortals estampides de pelegrins com la que fa dos anys va provocar l'esclafament de 244 persones. Els actes s'han desenvolupat sense incidents. La Festa del Sacrifici del Xai es fa, segons la tradició musulmana, un cop acabat el període de pelegrinatge, i consisteix a degollar un animal segons un ritual en memòria d'Abraham, personatge bíblic al qual Déu va provar demanant-li que matés el seu fill Isaac. La tradició explica que abans que Abraham executés el mandat de Déu, se li va aparèixer un àngel i l'hi va impedir. Per donar les gràcies, Abraham va sacrificar un xai. Pels musulmans, aquesta festa és equiparable a la Pasqua, en què els cristians celebren la resurrecció de Jesucrist. El sacrifici requereix que es posi fi a la vida de l'animal d'una manera especial: ha d'estar tombat del costat esquerre i mirant cap a la Meca. La persona encarregada de degollar-lo, amb un ganivet, ha de ser adulta. El menjar s'acompanya de dolços i te. També imitant el que va fer Abraham, els pelegrins han seguit el ritual d'apedregar el diable. Diu la història que, veient Abraham compungit per l'ordre de Déu de matar el seu fill, el diable va temptar-lo fins a tres vegades. En memòria de la resistència d'Abraham, els assistents llençaran set pedres cadascú contra les tres columnes de la vall de Mena que representen les tres temptacions del diable.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut