Barcelona

Prop de 900 persones dormen als carrers de Barcelona

És el recompte que aquesta matinada ha fet la Fundació Arrels, amb la col·laboració de 800 voluntaris, entre els quals hi havia la futura alcaldessa, Ada Colau

RedaccióActualitzat

Aquesta matinada, uns 800 voluntaris de la Fundació Arrels han pentinat Barcelona per fer recompte dels "sense sostre" que hi ha a la ciutat. N'han comptabilitzat 892. Dividits en grups de 3 i 4 persones s'han repartit la ciutat en 160 zones. L'objectiu ha estat comptabilitzar -sense molestar- les persones que dormen al ras. Ho fan dins de seus bancàries, sota els ponts, en bancs de parcs públics o als voltants de les estacions. Entre els 800 voluntaris hi havia la futura alcaldessa, Ada Colau.

Tot plegat després que s'han fet públiques unes dades de l'Institut Nacional d'Estadística segons les quals el 15% de les famílies estan en risc de pobresa. La crisi ha fet caure un 8% els ingressos de les famílies catalanes. Segons l'INE, una de cada quatre no pot afrontar despeses inesperades ni anar una setmana de vacances.

Mentrestant, la consellera de Benestar Social, Neus Munté, ha assegurat aquest dimarts que la Generalitat ha complert el 77% dels acords adoptats al ple monogràfic sobre la pobresa i les desigualtats a Catalunya del mes de març passat. Entre les actuacions acabades hi ha l'increment de subvencions a entitats per atendre famílies amb fills en situació de vulnerabilitat.

Munté ha presentat el primer mapa de prestacions socials de Catalunya i ha anunciat la creació d'un Observatori de la Pobresa. A la Comissió de Benestar, tots els grups parlamentaris han defensat la necessitat de proposar i redactar un Pacte de Lluita contra la Pobresa, que de moment no existeix perquè no hi ha acord.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut