Kabul

Prop de 300 morts i més de 2.000 ferits per un sisme de 7,7 a l'Afganistan i el Pakistan

L'epicentre s'ha localitzat a uns 250 quilòmetres al nord de Kabul, a una remota zona de la serralada de l'Himàlaia

RedaccióActualitzat

Un sisme de 7,7 en l'escala de Richter ha sacsejat l'Afganistan i el nord del Pakistan. L'últim balanç, encara provisional, és de prop de 300 morts i més de 2.000 ferits, per un sisme que també ha afectat amb força al Pakistan i que s'ha notat fins a l'Índia.

Les autoritats afganeses eleven a 84 les víctimes mortals per aquest sisme. Amb tot, avisen que el balanç podria pujar molt ja que encara hi ha zones on no s'ha pogut accedir. Es calcula que el sisme ha afectat més de 1.500 habitatges que han quedat total o parcialment destruïts. Els equips de rescat continuen buscant supervivents entre les runes dels habitatges que s'han esfondrat. 

L'epicentre del terratrèmol s'ha situat a 190 quilòmetres de profunditat i 265 quilòmetres al nord-est de Kabul, al Hindu Kush. És una zona remota i muntanyosa que forma part de la serralada de l'Himàlaia i que comparteixen Afganistan i Pakistan. Malgrat que l'epicentre està en una zona remota, la sacsejada s'ha sentit fins a Nova Delhi.

 

La sacsejada ha afectat sobretot el nord del Pakistan, en diverses ciutats com Islamabad, Lahore o Peshawar. Les autoritats pakistaneses han xifrat en més de 200 els morts i diuen que hi ha més de 1.800 persones ferides. S'ha declarat l'estat d'emergència i s'han mobilitzat l'exèrcit i tots els seus recursos per atendre les desenes de persones ferides que ha provocat la tremolor.

A l'Afganistan, la xifra de víctimes mortals és de 84. Entre les víctimes, una dotzena d'estudiants que haurien quedat atrapats per les aglomeracions quan sortien corrents de l'escola. El govern afganès ja ha posat en alerta tots els hospitals per la possible arribada de noves víctimes.

Des de l'Índia, on també s'ha notat el sisme, el govern ha ofert plena col·laboració. I és que es tracta del terratrèmol més greu registrat al sud de l'Àsia, mig any després del terratrèmol del Nepal de 7,8 graus que va fer prop de 9.000 morts.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut