Quasi 4.000 persones han mort a Haití, nació limítrofa amb la República Dominicana.
Quasi 4.000 persones han mort a Haití, nació limítrofa amb la República Dominicana.
Santiago

Prop de 3.000 haitians fugen de la República Dominicana per amenaces

Uns 3.000 haitians sense papers han fugit de la República Dominicana per la pressió de la població local, que amenaçava d'expulsar-los la setmana que ve. L'augment de casos de còlera al país ha desencadenat un clima de persecució contra els haitians.

Actualitzat
La tensió a la República Dominicana per l'increment de casos de còlera ha obligat prop de 3.000 refugiats haitians a fugir del país. N'han marxat espantats per les amenaces de part de la població dominicana, que els culpa d'haver escampat l'epidèmia.

Els refugiats sense papers vivien a dos barris dels afores de Santiago, al nord del país. Els seus habitants els responsabilitzaven de la majoria de delictes que s'hi han comès els últims mesos, i amenaçaven de fer-los fora dilluns que ve.
Les autoritats sanitàries de la República dominicana han informat de 19 casos més de còlera en les últimes hores, que eleven la xifra d'afectats a 139.

Incrementen les víctimes mortals de còlera a Haití

Paral·lelament, també creix el nombre de víctimes mortals de còlera a l'altre costat de la mateixa illa, a Haití. El Ministeri de Sanitat apunta que l'any es tancarà amb més de 3.300 morts. Mentrestant, el nombre de contagiats també creix, es calcula que n'hi ha uns 135.000.

Anar al contingut