Prop de 200 empreses agroalimentàries presenten al·legacions contra l'ampliació de les ZEPA del delta del Llobregat

ACN Barcelona - Prop de 200 empreses agroalimentàries del Baix Llobregat han presentat al·legacions contra l'ampliació de la zona de protecció especial per a les aus (ZEPA) del delta del Llobregat proposada per la Generalitat. Com els ajuntaments de Gavà, Sant Boi i Viladecans i els sindicats agraris, consideren que la proposta té greus carències tècniques, científiques, econòmiques i socials i que no dona resposta a la carta d'emplaçament de la Comissió Europea, que reclamava l'adopció de mesures per frenar la degradació d'aquest espai. A més, els signants, coordinats per l'Institut Agrícola, assenyalen que no es pot ampliar l'espai protegit al delta quan no se sap gestionar correctament el que ja existeix.

En un comunicat, els signants, critiquen que es vulgui incrementar la superfície protegida en més de 1.000 hectàrees quan la Generalitat fa temps que va "oblidar" àmplies zones del delta del Llobregat que, per manca d'inversions en infraestructures hídriques, s'inunden cada cop que plou amb intensitat.

També asseguren que la proposta d'ampliació no està fonamentada tècnica ni científicament i que molts dels nous espais que es volen blindar no són hàbitat de cap au amenaçada ni espais amb condicions aptes per al seu desenvolupament.

Els empresaris, a més, recorden que s'ha optat pel sistema més restrictiu que existeix en matèria de protecció ambiental sense oferir cap tipus d'estudi o memòria econòmica de l'impacte que tindrà, ja que moltes de les activitats que s'hi fan actualment, com les agrícoles, quedaran prohibides o greument afectades.

Per últim, els signants recorden que l'ampliació d'espais protegits impedirà el desenvolupament d'infraestructures bàsiques per a una població i un territori en creixement i critiquen la falta de diàleg amb el territori.

Anar al contingut