Madrid

Promotors del #catalanrevolution elaboren un manifestos amb alternatives polítiques, econòmiques i socials

"Una resposta social, econòmica, nacional, democràtica, pacífica, prenent els drets humans com a bandera, a problemes comuns que l'actual sistema polític no vol resoldre, i que per acció, aquiescència o omissió, està causant". Així comença un manifest publicat a internet i firmat amb el mateix nom que un dels hashtags dels promotors de les protestes: #catalanrevolution, el grup sota el qual s'agrupa la concentració catalana en protesta contra la gestió política que s'està fent de la crisi. No és l'únic manifest sota el paraigua del #catalanrevolution, n' hi ha d'altres amb una visió molt més sobiranista de les protestes a Catalunya.

Actualitzat
Les concentracions multitudinàries que s'estan repetint a bona part de l'Estat contra l'actual gestió política comencen a concretar-se en propostes alternatives específiques.

A Catalunya, diversos blogs que firmen sota el nom de #catalanrevolution -en al·lusió al "hashtag" de Twitter que aglutina les informacions que fan referència a les concentracions que s'estan fent a diversos punts del territori català, i que tenen el centre neuràlgic a la plaça Catalunya de Barcelona- han fet públic diversos manifestosi. 

#catalanrevolution, un moviment que reclama canvis

En aquest document, #catalanrevolution explica que el moviment "lliga i uneix els moviments socials i nacionals de Catalunya", que "és obert a tothom" i que no inclou "sigles de partits ni sindicats" perquè "no ens sentim plenament representats per cap opció concreta".

Amb aquestes premisses, #catalanrevolution denuncia "el sistema polític actual", les mancances democràtiques", "les formacions polítiques que atien l'odi entre pobles de Catalunya i Espanya" i "la manca d'un futur per als joves", una situació que segons el moviment només es pot acabar amb "l'aturada de les retallades pressupostàries als serveis públics", "la retirada immediata de la reforma laboral", "la sobirania fiscal de Catalunya", "la transparència als partits polítics", "el control independent i social de les accions polítiques" i "el respecte escrupolós a les decisions democràtiques del poble de Catalunya".

Per aconseguir-ho, #catalanrevolution convida la ciutadania a "que cadascú de nosaltres reflexioni sobre el manifest #noelsvotis" i a fer "una reflexió general i una presa de consciència".

Com a conclusió, el manifest insta els partits i sindicats perquè "entrin en un debat profund sobre la seva representativitat real" alhora que demana a la societat catalana "donar l'esquena a tots els actors i protagonistes de la situació que vivim".

No és l'únic manifest que s'ha fet públic sota el paraigua del hashtag #catalanrevolution i a la xarxa se'n poden trobar d'altres com aquest. Proposa argument marcadament sobiranistes com el següent: "Els impostos pagats a Catalunya han de romandre a Catalunya, atès que els Pactes Internacionals dels Drets Humans reconèixen el nostre dret al desenvolupament econòmic mitjançant la lliure disposició de les nostres riqueses i recursos."

També aposten per una organització política basada en "un sistema de llistes obertes, atès que l'existència jurídica de la nostra nació es basa en els principis de legitimitat democràtica reconeguts per la Conferència sobre Seguretat i Cooperació a Europa".

A banda del manifest de #catalanrevolution, altres grups s'han organitzat per donar a conèixer les seves idees sobre la situació actual i les necessitats de canvi. Des d'#acampadabcn s'ha creat un blog on s'informa puntualment de les novetats que es van succeint a la concentració de plaça Catalunya i s'explica el perquè d'aquesta mobilització.

L'assemblea del moviment 15-M de Madrid obre el debat

Mentrestant, la concentració de Madrid, la més multitudinària de tot l'Estat, continua prenent força. Amb la Puerta del Sol com a epicentre de les protestes a la capital espanyola, aquest dijous s'ha convocat una assemblea especial del moviment 15-M per començar a redactar un resum de mesures alternatives a la situació actual.

L'objectiu principal d'aquesta trobada ha estat començar a recollir propostes concretes a partir de l'anàlisi i la compilació de diversos punts que han sorgit tant de dins com de fora de l'assemblea, des de l'inici de les mobilitzacions.

En total s'han aportat més d'una vintena de propostes diverses, entre les quals destaquen la reforma de la llei electoral, l'atenció dels drets bàsics, l'abolició de lleis considerades "injustes", la possible instauració de la III República o reformes en l'àmbit econòmic i fiscal.

La constitució de sindicats independents, reformes en les condicions establertes en la classe política, com ara el final de les pensions vitalícies, la revisió de la seva gestió una vegada acaben el seu mandat o "llistes netes i lliures" d'imputats, i la desvinculació entre Església i Estat, són altres dels punts principals que s'han tractat durant l'assemblea.

A més, també s'ha reclamat més participació ciutadana en els processos polítics, més transparència política, la separació "real i independent" dels poders públics, i la seva descentralització.

Amb tot, però, els organitzadors han advertit que aquest només és el primer pas d'un "llarg procés" que no s'acabarà "ni avui ni demà", i han remarcat que encara s'han de discutir i polir els punts que arribaran a formar part del manifest definitiu.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut