Una noia fumant (Efe/Fernando Alvarado)
Una noia fumant (Efe/Fernando Alvarado)

Prohibit fumar al carrer a les illes Balears hi hagi o no distància de seguretat

La presidenta anuncia noves restriccions, com no permetre reunions de més de 10 persones o tancar places i platges a la nit

Redacció/Agències

Noves restriccions a les Balears per fer front a l'increment de contagis de coronavirus. La presidenta del govern, Francina Armengol, ha anunciat prohibicions que entraran en vigor aquest divendres.

Per exemple, estarà prohibit fumar al carrer i als espais a l'aire lliure. Però les Balears van un pas més enllà i ho prohibeixen totalment, sense tenir en compte la distància entre persones.

I aquesta no és l'única mesura anunciada aquest dimecres. Tampoc estarà permès fer reunions de més de 10 persones, ni en establiments públics ni en habitatges privats, i en els llocs de treball tancats serà necessària la mascareta.

Es reduirà a la meitat l'aforament als bars, restaurants, mercats municipals i als casaments (fins ara era de 250 persones).

Als enterraments i vetlles no s'hi permetran més de 30 persones a l'exterior i 15 en espais interiors.

La mascareta, a més de ser obligatòria en els centres de treball tancats on no es garanteixi la distància física, també s'haurà de portar en esdeveniments esportius i culturals, passejos marítims –excepte a la platja– i en bars i restaurants mentre s'espera la consumició i a la sobretaula.

També es prohibeix menjar i beure en el transport públic i en esdeveniments esportius i culturals.

Es tancaran les platges i els parcs públics entre les 12 de la nit i les 7 del matí.

 

La presidenta Armengol ha avançat que estudia mesures que afectarien la mobilitat de les persones perquè, segons ha dit, s'ha identificat com un dels principals problemes per contenir els nous contagis.

Els epidemiòlegs, ha dit, apunten que les Illes tenen "un problema de relaxació de la població" respecte al compliment de les mesures sanitàries, sobretot "en entorns de confiança".

La mitjana de casos diaris de coronavirus és a les Balears d'uns 300 al dia i la taxa de positivitat està entre un 10 i un 12 per cent.

ARXIVAT A:
Coronavirus Illes Balears
Anar al contingut