L'aigua es veu neta a simple vista i alguns banyistes s'han saltat la prohibició
L'aigua es veu neta a simple vista i alguns banyistes s'han saltat la prohibició

Bandera vermella a 21 platges per la mala qualitat de l'aigua després de les tempestes

Badalona és una de les poblacions més afectades: el bany està prohibit a les 9 platges de la ciutat, almenys durant 24 hores

RedaccióActualitzat

Les tempestes de la tarda de divendres han deixat rastre a tot el litoral, especialment al Barcelonès i Maresme. Protecció Civil ha confirmat que a tota la línia de la costa moltes de les platges tenen a hores d'ara bandera groga o vermella per la mala qualitat de l'aigua. Hi ha un total de 21 banderes vermelles, 11 al Maresme i 10 al Barcelonès.

A Barcelona, per exemple, totes les platges tenen aquest dissabte bandera groga, igual que Castelldefels o Gavà.

L'estat de les platges es pot consultar a la pàgina web habilitada pel govern, on també s'insisteix que qualsevol persona que s'estigui banyant i que es trobi malament o noti símptomes estranys ha de sortir ràpidament de l'aigua.   
 

Bandera vermella a Badalona

Badalona és una de les poblacions més afectades per la mala qualitat de l'aigua. De fet, està prohibit el bany a les 9 platges de la ciutat.

Els socorristes adverteixen els banyistes de la prohibició i també se'ls informa per megafonia. Tot i que aquest dissabte l'aspecte de l'aigua no sembla que presenti cap problema a simple vista, ahir molts badalonins van captar com la pluja arrossegava brutícia cap a la platja.


Pendents de l'anàlisi de l'aigua

Per poder garantir el bany amb seguretat, l'Ajuntament ha encarregat unes anàlisis de l'aigua per confirmar que no està contaminada.

L'alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, preveu que les platges puguin tornar a obrir un cop es tingui el resultat de les anàlisis. Tot i això, ha explicat que, per precaució, la bandera vermella es mantindrà durant 24 hores.

D'altra banda, la bandera groga oneja a unes altres 30 platges del litoral central i sud (tres a la Costa Daurada i una al Garraf), mentre que la bandera verda oneja a 151 de les 202 platges amb vigilància a Catalunya.

Anar al contingut